Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon 6. olağan il kongresi öncesi açıklamalarda bulundu.

PKK’nin çekildiğinin açıkladığı Şengal’e operasyonun başladığını söyleyen Erdoğan, “Afrin ile bu iş bitmeyecek dedik. PKK'lılar Sincar'a doğru gittiler, Sincar'a da gireceğiz dedim. Oraya da operasyonlar başladı. İçeride mücadele, dışarıda da mücadele. Bizim derdimiz teröristler, biz bir işgal devleti değiliz. Onun batıda örnekleri var. Bunu Afrikalı dostlarımız çok iyi bilir. Bizim tarihimizde adalet var” dedi.

Afrin'in güneydoğusundaki Tel Rıfat'ın alınmasının hedeflendiğini söyleyen Erdoğan "İnşallah kısa sürede Tel Rıfat’ı da kontrol altına alarak, bu harekatı hedefine ulaştıracağız" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları:

2019'da üç seçim yaşayacağız. Yerel, muhtarlık seçimi, parlamento ve Cumhurbaşkanı. Bu üç seçimde de biz çok büyük gayret ortaya koymamız lazım ki hesapları alt üst edelim. Buna hazır olmamız lazım. Trabzon'dan çok daha büyük bir destek bekliyorum. Trabzon, Türkiye'de de bir Trabzon var. İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de var. Her yere dağılmış. Sandıkları evelallah patlatacak. Trabzon en önde olacak ki, diğerlerini de çekip getirsin. Trabzon 2019'da Karadeniz gibi coşmazsa bizim kimseye diyecek bir sözümüz kalmaz.

2019'a kadar kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız?

‘MUHSİN YAZICIOĞLU VATAN VE MİLLET AŞIĞI BİR DAVA ADAMIYDI’

Bugün 25 Mart, 9 yıl önce bugün Türkiye çok büyük bir yürek acısı yaşadı. BBP kurucusu ve genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimizi bir kez daha rahmetle, hasretle yadediyorum. Kendisi yaşasaydı eminim ki 15 Temmuz ve sınır ötesi operasyonlarımız başta olmak üzere, son yıllarda attığımız tüm adımlarla bizimle birlikte omuz omuza mücadele ederdi.

Şu anda onun varisi olan arkadaşlarımız da bizimle beraber yürüyorlar. Sağolsunlar. Muhsin Yazıcıoğlu vatan ve millet aşığı bir dava adamıydı. Milliydi, yerliydi. Böyle bir insan hayatta olsaydı 15 Temmuz'da darbecilere karşı bizimle omuz omuza mücadele verirdi. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatımızdaki başarımızdan bizim kadar o da aynı heyecanı duyardı. Yokluğunu hissettiğiimiz rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu kardeşime bir kez daha Rabbimden rahmet niyaz ediyorum.

Günün 24 saatini, 48 saat gibi yaşamak mecburiyetindeyiz ki milletimize olan sözümüzü tutabilelim. Biz bir söz verdik. Biz şimdi dağları dele dele bu yolda yürüyoruz. Dağların delindiğini de en iyi Trabzonlu, Ordulu, Giresunlu bilir.

‘ VERSİN İSTİFASINI ÇEKSİN GİTSİN’

Son zamanlarda bürokrasinin ağır işlediğine dair şikayetler gelmeye başladı. İmza atmaktan imtina eden, yeni projeler üretmekte yetersiz kalan hiçbir bürokrat bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin. Bunun affı yok, versin istifasını çeksin gitsin. Bizim işimiz var, yapacağımız çok şey var.

KONGRE ÖNCESİ VATANDAŞLARA SESLENDİ

"Bizim derdimiz teröristler, biz bir işgal devleti değiliz. Batılı bize akıl vermeye çalışıyor, o aklı kendinize saklayın. Hepsinin video kayıtları var. Yarın zaten Varna'da bir araya geleceğiz, hazırlıkları yaptım, kendilerine göstereceğim.

'ŞENGAL'E OPERASYON BAŞLADI'

Afrin ile bu iş bitmeyecek dedik. PKK'lılar Sincar'a doğru gittiler, Sincar'a da gireceğiz dedim. Oraya da operasyonlar başladı. İçeride mücadele, dışarıda da mücadele. Bizim derdimiz teröristler, biz bir işgal devleti değiliz. Onun batıda örnekleri var. Bunu Afrikalı dostlarımız çok iyi bilir. Bizim tarihimizde adalet var. Mazlumların yanında yer almak var. Zalimlerle beraber olmak yok. O mazlumların yanındayız.

Batılı bize akıl vermeye çalışıyor, o aklı kendinize saklayın. Hepsinin video kayıtları var. Yarın zaten Varna'da bir araya geleceğiz, hazırlıkları yaptım, kendilerine göstereceğim. Dimdik ayakta duracağız, taviz vermeyeceğiz. Mazlumun ahı yerde kalmayacak.