Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşma yaptı.

Konuşmasında "Bu sabah yavru muhalefet verip veriştiriyor" diyen Erdoğan şunları kaydetti:

"Onların dilinden hukuk anlar. Onları hukuka havale edeceğim. Bu ülkede ne anamuhalefet ne de yavrular ürettikleri bir şey yok. Bunların dili sövmeyle eşdeğer. Başka bir şeyden anlamıyorlar. Yanlış kılavuz seçtikleri için bizi o yolda değerlendiriyorlar. Bu yüzden cevap yok. Onların cevabı hukukta. Irkçılık asabiyetten, asabiyet ise şeytandandır. Irkını, kavmini övmek diğer yaradılanları aşağılamak şeytandandır. Kürt kardeşimin de, Türk kardeşimin de kaynağı aynıdır. Hiç kimse çıkıp da şu etnik grubun partisi biziz diyemez. Irkçı siyasetle arasına millet mesafe koyuyor. Benim milletim ırkçılığın şeytani bir duygu olduğunu çok iyi biliyor."

BDP'YE YÜKLENDİ

BDP'ye süreçte cesur davranması için tavsiyelerini ilettiklerini hatırlatan Erdoğan, "Siz aklınızı kiraya mı verdiniz? İradenizi kiraya mı verdiniz? Madem siyaset yapacaksınız kendi iradenizle yapın. Talimatı beklememiz lazım. Sen nesin o zaman? Siyaset zor zamanda zor kararlar almakla çözümün bir aracı olabilir," diye konuştu.

"SİZİ ADAYA GÖNDERDİK..."

Erdoğan devam eden operasyonların konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz BDP'nin en başından itibaren öldürmenin değil, yaşatmanın yanında durmasını bekledik. Elinde silah dağlarda askerimize pusu kuranların hakkını savunmak çözümü isteyen içten bir tavır değildir. Terör estirenler bizden anında cevabını alırlar. Samimiyseniz bırakırsınız silahları, gitmek istediğiniz ülkeye de gidersiniz. Samimi olmayanlarla neyi konuşacağız? Kendilerini adaya gönderiyoruz. Adadan dönünce zehir zemberek açıklama yaparsan bu olmaz. Seni oraya gönderen Başbakan'a 'Bu Başbakan bomba yağdırıyor' dersen olmaz."