Cumhurbaşkanı Erdoğan Kastamonu, Sinop ve Bartın'daki selde vefat edenlerin sayısının 17 olduğunu bildirdi.

Erdoğan ayrıca, 14 Ağustos Cumartesi yapılacak AK Parti'nin 20. kuruluş yıldönümü etkinliklerinin afetler sebebiyle ertelendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda sel felaketine ilişkin şunları kaydetti: 

"Kastamonu, Sinop ve Bartın’da gerçekleşen sel felaketlerinde hayatını kaybeden 17 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Selin etkili olduğu bölgelerde tüm kurum ve kuruluşlarımızla yoğun bir çalışma yürütmekteyiz. Üç ilimizdeki sel felaketine; 4644 personel, 610 araç, 437 iş makinası, 66 ambulans, 19 helikopter, 3 Mobil Koordinasyon TIR'ı, 24 bot, 18 motopomp ve daha birçok farklı ekipman ve imkân ile müdahale etmekteyiz.

Sel bölgelerinde mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarmak, kısmen ya da tamamen kapanan ulaşım akslarını tekrar işler hale getirmek ve selin sebep olduğu tahribatla birlikte oluşan mağduriyetlerin tamamını gidermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.

Son günlerde yaşadığımız afetler sebebiyle, 14 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirmeyi planladığımız AK Parti'mizin 20. kuruluş yıl dönümü etkinliklerini de erteleme kararı aldık.

Milletimizin birlik ve beraberliğiyle bu zor günleri inşallah en kısa sürede aşacağız."

KASTAMONU'DA 15, SİNOP'TA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada ise Kastamonu'da meydana gelen sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 15'e yükseldiği bildirildi. AFAD'ın yazılı açıklamasında, "Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu'da 15 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir" denildi. Ayrıca sel nedeniyle Sinop'ta 2 kişinin vefat ettiği, Bartın'da ise kayıp 1 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü açıklandı.