Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de terör örgütlerinin nöbetleşe eylem yaptıklarını savundu. Erdoğan, "Şehitlerimiz var canımız yanıyor ama onları tepelemeye de devam edeceğiz. Şehitlerimizi bire 10 katlıyoruz. Her şehidin onlara bedeli çok ağır oluyor" dedi. 


Urfa’da toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 


"İZMİR’DEKİ SALDIRI"

Ele geçirilen silahlar bombalar roketler teröristlerin oraya çok büyük bir katliam için geldiğini gösteriyor. Emniyet teşkilatımızın aldığı sıkı güvenlik önlemleri sayesinde büyük bir felaketin önüne geçilmiştir. Türkiye’nin üzerine salınan katil sürüleri aleni bir işbirliği halinde saldırılarına devam ediyorlar. Bizler hiçbir beşeri gücün önünde eğilmedik. Bunca masumun canını yakanlar şunu unutmayın yaptıklarının yanına kar kalacağını düşünüyorlarsa onlara bir kez daha yazıklar olsun. Türkiye bu musibetin üstesinden mutlaka gelecektir. Dün İzmir’de teröristin üzerine aslanlar gibi atılan onu etkisiz hale getirirken şehadete koşan polisimizi de gördünüz değil mi? Bu ülkede İzmir’deki polisimiz gibi 79 milyon hatta 80 milyon kahraman var. Bu ülkede tek başına darbecilere kök söktüren Ömer Halisdemir’ler var.

"İDAM CEZASI" 

Parlamentodan geçip bana geldiği zaman ben bunu onaylarım. Bir katili affetmek devletin hakkı değildir. Ancak maktulün varislerin hakkıdır affederse onlar affeder.

"TÜRKİYE’NİN ÜZERİNE SALIYORLAR"

Bölücü örgütün bıraktığı yerden DEAŞ, onun bıraktığı yerden FETÖ, onun bıraktığı bir yerden bir başka örgüt bu ihanet nöbetini devralıyor. Artık şu gerçeği hiç kimse inkar edemez; bu örgütleri birileri özellikle besleyip, silahlandırıp, güçlendirip, yönlendirip Türkiye’nin üzerine salıyorlar. Yiğitçe ortaya çıkıp bizimle mücadele edemeyenler, terör örgütleri üzerinden kendilerince bizi yola getirmeye çalışıyorlar. Ne diyoruz; mert dayanır namert kaçar. Biz millet olarak tarihimizin hiçbir döneminde kaçmadık.

Urfa işgale karşı direnerek, kendi bağımsızlığını kendisi kazanmış ve bu sebepler de ‘Şanlı’ sıfatını almıştır. 2015 Temmuz’undan bu yana terörle mücadelede 12 Şanlıurfalı askerimiz polisimiz şehit oldu. 15 Temmuz’da da 4 Şanlıurfalı kardeşimiz FETÖ ihanet şebekesinin karşısına dikilip şehit oldu. Şehitlerimiz var canımız yanıyor ama onların da inlerine girdik, onları tepeliyoruz tepelemeye de devam edeceğiz. Cerablus’a, El Rai’ye girdik mi girdik, El Bab’ı kuşattık mı? Şehitlerimizi bire 10 katlıyoruz. Her şehidin onlara bedeli çok ağır oluyor. Artık gelip de Suriye’den bu toprakları kuşatamayacaksın. Kandil’de, Güneydoğu’da PKK varmış PYD varmış kim olursa olsun bu ülkede terör estirenler bunun bedelini ödeyeceklerdir.

"DURMAYACAĞIZ"

Düne kadar bize niye DEAŞ’la mücadele etmiyorsunuz diyenler bugün daha fazla ileri gitmeyin diyor. Bu işi temizleyene kadar yola devam edeceğiz. O toprakların sahibi bizim Arap Kürt kardeşlerimizdir. Aynı oyun Irak’ta sergileniyor orada da bir Pers milliyetçiliği var. Irkçılığa bizim dinimizde yer yok. Allah katında en yüce olanı Allah’a en yakın olanı. El Bab’ı da Münbiç’i de terör örgütlerinden temizlemeden durmayacağız. Müttefik dediğimiz ülkeler bu süreçte bize destek verirse dost olduklarını anlarız vermezlerse kendi imkanlarımızla yola devam ederiz.


"AMAÇLARI BİZİ DE AYNI ATEŞE ATMAK"

Bu aziz milleti Arap, Kürt, Türk, Sünni, Alevi diyerek şu veya bu kesimden diyerek ayrıştırmayı kalkanların amacı bizi de aynı ateşe atmaktır. Bölücü terör örgütü benim Kürt kardeşlerime ne kazandırdı? Kazandırdığı bir şey var mı? Suriye’yi DEAŞ bahanesiyle her gün bombalayıp yok edenlerin gerçek niyeti Türkiye’nin sahaya girip bu örgütü süpürmesiyle dökülüverdi. Bize daha fazla ileri gitmeyin 20 km’de kalın diyorlar. Yok öyle şey. Bu işi temizleyene kadar devam edeceğiz. Ama o topraklarda kalma niyetimiz yok. Sahipleri kalsın ama terörist olmasın.


"RAKKA OPERASYONU"

Rakka operasyonunu ertelediler. Niye erteliyorsunuz? DEAŞ orada. Hani DEAŞ sizler için mücadele edilecek unsurdu. Niye mücadele ediyorsunuz. Baktılar ki Türkiye sonuç almaya yaklaştı hemen planları değiştirmeye başladılar. El Bab’ı da Menbiç’i de diğer bölgeleri de terör örgütlerinden temizlenmeden durmayacağız. Müttefik dediğimiz ülkeler bu süreçte destek verirse dost olduklarını anlarız.

Destek vermezlerse kendi imkanlarımızla yola devam ederiz. Türkiye’nin 2013’ten beri yaşadıklarını yaşayıp da hala ayakta kalacak başka bir ülke var mıdır dünyada bilmiyorum. Demokrasi ile güvenlik hassasiyetlerinin birlikte muhafaza edilebileceğini gösterdik. Mesela uluslararası alanla ilişkileri koparmadan hakkımızı savunabileceğimizi gösterdik. Siyasi ve ekonomik hangi silah kullanılırsa kullanılsın bir millet gücünü ortaya koyarsa tamamını da etkisiz hale getirebilir. Bizim milletimiz darbecilerle üzerine gelindiğinde ileri atılıp darbecilerin yakasına yapışmıştır.