Türkiye'de en büyük sorunlardan birininin hayvancılık olduğunu söyleyenerdoğan durumun her geçen gün iyiye gittiğini söylese de asıl haberi tarım alanında verdi.

'Türkiye’nin En Büyük Çiftçi Ailesi Milletin Evinde' programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün artık ülkemiz tarımsal hasıla bakımından Avrupa'da ilk sırada yer alıyor" dedi.

Hükümet olarak çiftçileri desteklemek için her türlü çabayı gösterdiklerini söyleyen Erdoğan, Mart ayı içerisinde çiftçilere toplam 3 milyar 716 milyon TL destek ödemesi yapacaklarını açıkladı.

'ÇOK UĞRAŞMAMIZA RAĞMEN VATANDAŞA İSTEDİĞİMİZ FİYATTAN ET SINAMADIK'

Tarım alanlarını koruma altına almak için sit alanı olarak ilan ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Aksi halde yazık olur. Bu topraklar rastgele kullanılsın diye değil. Tarım ise tarım için kullanmamız gerekiyor. Aksi takdirde bu millete ihanet ederiz" dedi.

Hayvancılıkta durumun her geçen gün daha da iyiye gittiğini söyleyen Erdoğan ardından yaprığı açıklama ile çelişti:

"Çok uğraşmamıza rağmen maalesef vatandaşlarımıza halen istediğimiz fiyattan et sunamadığımızı itiraf etmek gerekiyor."

'BENİ AĞAÇ KESMEKLE SUÇLADILAR'

Çiftçi sorunlarını Gezi Parkı gösterilerine bağlayan ve "Bu kadar çok ağaç ekmiş birini ağaç kesmekle suçladılar" diyen Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerini 'FETÖ' destekli olduğu iddiasını yineledi.

ABD'nin silah satma konusunda 'en verimli' döneminin 'oğul Bush dönemi' olduğunu söyleyen Erdoğan, 'ABD silah vermeyince biz de kendimiz ürettik' dedi.

'SEÇİMLERİ KAYBEDERSEK TÜM CEPHELERDEN SALDIRI HAZIRLIĞI YAPIYORLAR'

Çiftçilerin sorunlarının konuşulacağı toplantının gündeminin neredeyse tamamını yerel seçimlere, ana muhalefet partisi eleştirisine ayıran Erdoğan, Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan PYD'nin CHP ile iş birliği yaptığını iddia ederken kutuplaştırıcı siyasetin dilini daha da sertleştirdi:

"Ana muhalefet, 'PYD bize neden saldırsın diyor' bu nasıl bir anlayış ben de diyorum ki saldırdı saldırdı. Son olarak geçen yıl ağustos ayında ekonomi silahını çektiler. Tamamen suni bir anafor oluşturarak Türkiye'nin ekonomisin batırmaya çalıştılar. Şimdi son bir umutla 31 Mart'ı bekliyorlar. Şayet istedikleri gibi bir istikrarsızlık ortamı oluştururlarsa tüm cephelerden ülkemize saldırı hazırlığı yapıyorlar. Ama buradan söz veriyorum bunlara asla fırsat tanımayacağız.

CHP, terör örgütlerinin saldırılarında darbe girişimlerinde hiçbir zaman Türkiye'nin yanında yer almamıştır. Kılıçdaroğlu Avrupa'da terör örgütlerinin temsilcileriyle paçavralarıyla yan yana fotoğraf çektiriyor."

Bölge illerindeki HDP'li belediyelere atadığı kayyımları savunan erdoğan, "Kayyum olayını hukuk çerçevesinde devreye soktuk. Devletin parasını Kandil'e gönderenlerle devam edecek halimiz yoktu. Durup dururken güvenlik güçlerini devreye sokmadık. bu adımı ülkenin huzuru için attık" dedi.