Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan son konuşmasında Rabia işaretini yapmaktan son anda vazgeçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun süredir her konuşmasının sonunda  “Tek Devlet! Tek Bayrak! Tek Millet! ve son olarak da Tek Vatan” ifadeleriyle ellerinde 4 parmağını havaya kaldırarak Rabia işaretini gerçekleştiriyordu ancak Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda bu kez Rabia işaretini tamamlamadı.

'RABİA' DEĞİL 'YEMİN' ÇAĞRISI

Sosyal medya hesaplarında çokça paylaşılan videoda Erdoğan’ın  “Tek Devlet! Tek Bayrak! Tek Millet!” dedikten sonra AK Partililerin tekrarları eşliğinde parmaklarıyla ‘Rabia işareti’ne hazırlandığı görüldü. Fakat “Tek Vatan!” diye seslenmesi beklenen Erdoğan bir süre suskun kaldı ve ‘Rabia işareti’ yapmadan ve “Evet… Geldik tek devlete” deyip, “Tek Devlet”i iki kez tekrar etmiş oldu ve “Tamam. Hiç ara vermeden yola devam” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Erdoğan, dünkü toplantıda bu kez “Rabia’mızı yapalım” yerine de “Yemini yapalım” diyerek kendisini dinleyenlere söylediklerini tekrar etme çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tutumu Mısır ile başlayan normalleşme süreci nedeniyle Rabia işareti yapmaktan kaçındığı yorumlarına neden oldu.

Türkiye ve Mısır arasında, Müslüman Kardeşler mensubu Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi iktidarına son veren 2013'teki askeri darbe ardından kesilen diplomatik ilişkilerin yeniden geliştirilmesi yönünde görüşmeler sürüyor.