Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ve Putin arasında bu akşam gerçekleştirilen telefon görüşmesi yaklaşık 30 dakika sürdü.

Görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerini ilerletme konusundaki iradesini vurgulayan Erdoğan, Ukrayna krizinin çözümü, çatışmaların sona erdirilmesi, Kırım Tatarları ile ilgili sorunlar ve çözüm yolları hakkında Putin’le görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede, Erdoğan’ın 20 Mart’ta Ukrayna’ya yapacağı ziyareti hatırlattığı belirtildi. 

Erdoğan Putin’le konuşmasında, 1915 Ermeni Soykırımı’nın yüzüncü yıldönümü vesilesiyle Ermenistan’ın başkenti Yerevan’da yapılacak olan anma törenine de değindi.

Sputniknews’in haberine göre, Erdoğan 1915 Ermeni Soykırımı konusunda Türkiye’nin, tarihe “adil bir hafıza” perspektifinden yaklaşılmasından yana olduğunu söyledi. Ermenistan’ın “barış çağrılarını umursamadığını” savunan Erdoğan, 1915 Soykırımı konusunda tarihçiler komisyonu oluşturma teklifine Ermenistan’ın olumlu bir yaklaşım sergilemediğini belirtti.

PUTİN’İN 24 NİSAN’DA ERMENİSTAN’A GİDECEĞİNİ AÇIKLANMIŞTI

Rusya lideri Putin’in sözcüsü Dmitri Peskov, Putin’in geçen hafta Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la telefonda bir görüşme yaparak, 1915 Ermeni Soykırımı’nın yüzüncü yıldönümü vesilesiyle 24 Nisan 2015’te Ermenistan’ın başkenti Yerevan’da yapılacak olan anma törenine katılacağını bildirdiğini açıklamıştı.
Rusya, 1915 Ermeni Soykırımı’nı resmen tanımış olan 22 ülkeden biri.