Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris İklim Anlaşması'nı TBMM'ye gönderdi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda, Paris İklim Anlaşması'nı ekim ayında TBMM'nin onayına sunmayı planladıklarını duyuran Erdoğan, kabine toplantısının ardından anlaşmayla ilgili olarak açıklamalarda bulunmuştu. 

Kasım ayında Glasgow’da yapılacak İklim Değişikliği Zirvesi’ne kadar onaylama sürecinin tamamlanacağını söyleyen Erdoğan, şöyle konuşmuştu:

"Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda duyurduğumuz bu kararımızın ülkemize ve dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Kasım ayında Glasgow’da yapılacak İklim Değişikliği Zirvesi’ne kadar onay sürecini tamamlamış olacağız. Bu karar belirlediğimiz takvim çerçevesinde yatırımdan üretime, ihracattan istihdama kadar geniş bir alanda kapsamlı değişikliklere gideceğimiz manasına geliyor. 

Şimdi bunu Paris İklim Anlaşması’yla 2053’e kadar uzanan bir perspektifte orta ve uzun vadeli hedef haline getiriyoruz. Her ne kadar birileri sırf bunun altında bizim, hükümetimizin, Cumhur İttifakı’nın imzası var diye yapılan işi değersiz hale getirmeye, önemsizleştirmeye, hatta tam tersi göstermeye çalışsa da, gerçekten tarihi bir karar aldık."