Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir’de Ahilik Haftası kutlama programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaray'ı İstanbul'un fethi esnasında karadan yürütüldüğü rivayet edilen gemilere benzeterek, "Sayın başbakan bana diyor ki, ‘Biz Osman Gazi Köprüsü'yle ilgili bir tarih açıkladık ama yüklenici firmalar tarihi öne çekti. Ramazan öncesi açabiliriz.' Nerelerden, nerelere geldik. Şimdi uçuyoruz. Bunları hayal dahi edemezlerdi" dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından Sputnik’in aktardığı satırbaşları şöyle:

‘ZATEN TOPLAMDA KAÇ MİLLETVEKİLİ VAR'

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili teklifin Meclis'te kabul edilmesine değinen Erdoğan, hakkında fezleke bulunan 168 vekile seslendi: "Yargı bunları yargılayacak ve nihai kararını verecek. Niye korkuyorsun? Suçu olan gocunur. Zaten toplamda kaç milletvekili var 168, diğerlerinin böyle bir sorunu yok. Biz dürüstlüğün sorumlusuyuz."

‘BUNLARDA AHLAK DİYE BİR ŞEY YOK'

Erdoğan, CHP'nin bu haftaki grup toplantısında ‘Tayyip'in itleri, yıldıramaz bizleri' sloganı atan dinleyicileri de ‘kan emici' ve ‘haysiyet katili' diye niteledi: "Bunlar TBMM'de Cumhurbaşkanı'na ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak diye bir şey yok. Bunlarda haysiyet diye bir şey yok. Bunlar kan emicidir, haysiyet katilidir. Cumhurbaşkanı'na ve iktidar partisi mensuplarına küfredecek kadar alçalanlara ben diyecek bir şey bulamıyorum. En büyük bedeli, en kısa zamanda milletim ödetecektir. Bunların bölücü terör örgütüyle ne farkı var. Bunlar parlamento içinde siyasi terör estiriyorlar."


MGK toplantısı sonucunda ‘paralel yapı' hakkında hükümete tavsiyede bulunduklarını belirten Erdoğan, "Fethullahçı Terör Örgütü için tavsiye kararı aldık ve hükümet gönderdik. Bunlar PYD neyse, YPG neyse, PKK neyse bunlar da aynı kategoriden yargılanma sürecine girecekler" ifadelerini kullandı.