Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ile Bağdat arasında son dönemde gerilime neden olan Başika kampındaki Türk askerleriyle ilgili "geri çekmek gibi bir şey şu an için söz konusu değil" dedi.


Erdoğan bu askerlerin kampa eğitimci olarak gittiklerini söyledi:

"Oraya giden askerlerimiz, muharip olarak gitmemiştir, eğitimci olarak gitmiştir. Şu anda orada, gerek Başika da gerek diğer kamp yerindeki yaptıkları iş, eğitimdir.

"Tabii bu eğitimi veren askerlerimizin, eğitimi verdikleri Peşmerge sayısına, miktarına göre de bu sayı çoğaltılır veya azaltılır. Bunu, geri çekmek gibi bir şey şu an için söz konusu değil".

Yaşanan gerilim, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Ankara'daki temaslarında da ele alınmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Irak'ta Türk askerlerinin bulunmasıyla ilgili dün şunları söylemişti:

"Irak'taki mevcudiyetimiz bu bölgenin istikrarını temin etmek içindir, DEAŞ'a komşu olmamak için de Erbil'in güçlü olması lazım. Irak'ta her zaman teröre karşı destek vereceğiz. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu yarın Bağdat'a gidecek".

Bu arada Dışişleri Bakanlığı, Irak'a yönelik seyahat uyarısının kapsamını Duhok, Erbil ve Süleymaniye vilayetleri dışındaki tüm vilayetleri kapsayacak şekilde genişletmişti. (BBC Türkçe)