Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Muhalefete eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Biz ülkeyi terk etmeyeceğiz, muhalefet ne yaparsa yapsın. Utanmadan sokaklara döküleceklermiş, yahu siz 15 Temmuz'u görmediniz mi? O sokağa dökülenlere bu millet dersi verdi, siz de dökülün siz de aynı dersi alırsınız" dedi.

Ekonomik sorunları kabul eden Erdoğan, “Sıkıntılar da yaşamıyor değiliz. Döviz kurundaki aşırı dalgalanma gibi tatsız hadiseleri bu yolda önümüze çıkan dikenler, çakıllar olarak görüyoruz. Döviz kuru üzerindeki köpüğü hızla almıştık, enflasyondaki köpüğü de süratle alarak ülkeyi bu görüntüden kurtaracağız. Bunları kısa zamanda geride bırakacak, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına mutlaka dahil edeceğiz. İnşallah en zor geride bıraktık. Bundan sonra emeklerimizin karşılığını alma vaktidir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

‘AK PARTİ'Yİ TEMSİL EDEN HİÇ KİMSENİN DAVANIN BU VASFINA ZARAR VERMEYE HAKKI YOKTUR’

Derdine çözüm bulunabilecek vatandaşın sıkıntısını gidermek boynumuzun borcudur. AK Parti teşkilatlarında görev üstlenen hiç kimsenin meseleye bunun dışında bir bakış açısı ile yaklaşması bizim açımızdan kabul edilebilir bir durum değildir. Teşkilatlarımıza kibri, hizipçiliği, nobranlığı sokmamış olmakla övünen partiyiz. Genel başkanından mahalle sorumlusuna kadar AK Parti'yi temsil eden hiç kimsenin davanın bu vasfına zarar vermeye hakkı yoktur. Önceliğimizi vatandaşlarımızın gönlünü kazanmaya vereceğiz. Bunu yapamıyorsak o görev yerlerini boşuna işgal etmeyeceğiz. Yaptığımız hata, bıraktığımız eksik sadece şahsımızı değil davamızı da etkiler. Hep birlikte çok çalışmamız gereken bir döneme giriyoruz.

2022 senesi partimizin kuruluşunun üzerinden 21 yılı geride bırakacağımız bir dönüm noktasıdır. Bir yıl sonra bugünlerde inşallah 2023'e nasıl ulaştığımızı, seçimleri nasıl organize edeceğimizi konuşacağız. Türkiye tüm mazlumlara ve mağdurlara kendi iradeleri ile hak ve özgürlüklerine en ileri standartlarında kavuşabileceklerini göstermiştir.

‘TÜRKİYE'Yİ DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİNDEN BİRİ HALİNE GETİRECEK ADIMLARI ATIYORUZ’

Şimdi çok daha büyük bir atılımın içine girdik. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirecek adımları atıyoruz. Gezi olaylarından 17/25 Aralık'a kadar her saldırı aynı gaye ile tertip edilmiştir. Bizi yolumuzdan döndürmeye muvaffak olamadılar. Dünya salgınla başlayan sağlık krizi ve ekonomik krizle sarsılırken Türkiye hedeflerine doğru yürüyüşünü hızlandırmıştır. İhracatta 2021'i açıkladık, 225 milyar doların üzerinde bir rakamla tamamlamamız doğru yolda ilerlediğimizin göstergesidir. Bu millet çalışıyor ama ana muhalefet yavruları ile birlikte bu çalışmaları görmüyor. Hazine'ye ait tarım arazilerini kira ile kullanan çiftçilere bir müjde verelim. Çiftçilerimizin bu yerlerin ecri misil bedelinin yarısına kiralamayı zaten sağlamıştık. Bu 55 bin çiftçimizin kira sözleşmelerinin yıllık artış bedelini yüzde 22'den yüzde 9'a indiriyoruz. Bu uygulamadan yeni hazine arazisi kiralayacak çiftçilerimiz de faydalanabilecektir.

‘ENFLASYONDAKİ KÖPÜĞÜ DE SÜRATLE ALARAK ÜLKEYİ BU GÖRÜNTÜDEN KURTARACAĞIZ’

Sıkıntılar da yaşamıyor değiliz. Döviz kurundaki aşırı dalgalanma gibi tatsız hadiseleri bu yolda önümüze çıkan dikenler, çakıllar olarak görüyoruz. Döviz kuru üzerindeki köpüğü hızla almıştık, enflasyondaki köpüğü de süratle alarak ülkeyi bu görüntüden kurtaracağız. Bunları kısa zamanda geride bırakacak, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına mutlaka dahil edeceğiz. İnşallah en zor geride bıraktık. Bundan sonra emeklerimizin karşılığını alma vaktidir. Bu süreçte vatandaşlarımıza daha çok ulaşmamız, yapacaklarımızı onlara daha sık anlatmaktır.

YAMALI BOHÇA İTTİFAKI

Muhalefet diye karşımıza çıkartılan yamalı bohçanın kifayetsizliğini ve tutarsızlığını örnekleri ile gösterin. Türkiye 2023 hedeflerine ulaştığında milletimizin elde edeceği kazanımları sık sık anlatın. Ülkemiz 2023 kavşağına yaklaştıkça sorumluluğumuz da artıyor. Muhalefetin ülkemize dair hiç bir vizyonu olmadığı milletimiz tarafından görülüyor. Muhalefet de başarısızlıklarını örtmek için her yola başvuruyor. Bu denli yalanı bu denli sergileyen başka bir parti ben siyasi hayatımda görmedim. Yamalı bohça ittifakının sözde milliyetçi ortağı şehit yakınlarına galiz küfürler savururken, diğeri toplumun tüm kesimlerine tehditler yağdırıyor. Paşa keyfi kimi isterse hedef tahtasına onu koyuyor.

"TEK PARTİ FAŞİZMİNE GERİ DÖNDÜLER"

Bay Kemal yarın 2 bin civarında muhtarımla yarın burada olacağım. Muhtarlarla nasıl bir araya gelinirmiş sana bunu da göstereceğim.

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL'İN KURAN KURSU AÇIKLAMASINA TEPKİ: ASIL ÇAĞDIŞI OLAN SENSİN

Millet adına hesap sormakla mafyacılık oynamayı karıştırır oldular. Şimdi de doğrudan millete ve milletin inancına, değerlerine hakaret etmeye başladılar. Helalleşme diye çıktıkları yolculukta tek parti faşizmine geri döndüler. Geçenlerde Bay Kemal'in yardımcısı çıkmış Diyanet'in okul öncesi eğitim vermesini eleştiriyor. Hakaretlerini doğrudan milletin inancına kadar vardırıyor. Dinini öğrenen çocuklar ünivesiteye gidince bilimin B'sini bilmiyormuş. Neymiş Diyanet İşleri Başkanlığı'nın okul öncesinde evlatlarımıza eğitim vermesi çağdışıymış. Bre gafil asıl çağdışı olan sensin, senin bu faşist zihniyetin... Asıl gerici olan sen ve senin gibiler marjinal ideolojilerin at gözlüğünden bakanlardır.

‘CHP GENEL BAŞKANI BU SKANDALI KARANLIKTA ISLIK ÇALARAK GEÇİŞTİREMEZ’

CHP Genel Başkanı'na soruyorum, Diyanet'in görevini hakkıyla yapmasından niçin gocunuyorsunuz? Çocukların Kuran'ı öğrenmesi sizi neden rahatsız ediyor? Artık cambazlığı, sahtekarlığı bırakın. Yeri geldiği zaman Peygamberimize sahip çıkacaksınız Kur'an'a sahip çıkacaksınız, yeri geldiği zaman da ağzınızda, dilinizde hangi kusmuk varsa onu kusacaksınız. CHP Genel Başkanı bu skandalı karanlıkta ıslık çalarak geçiştiremez. Bunun bedelini ödeyecek.

‘CUMHUR İTTİFAKI OLARAK HEPİNİZİ ÖNÜMÜZE KATARIZ VE GİDECEĞİNİZ YERE KADAR KOVALARIZ’

CHP Genel Başkanı, başta ortaçağ zihniyeti ifadesi olmak üzere bu hezeyanları açıklamalı, şayet izah edemiyorsa çıkıp milletten özür dilemeli. Aksi takdirde milletimiz CHP'ye gereken dersi sandıkta verecektir. Biz de AK Parti olarak meselenin üzerine gitmeye devam edeceğiz. Bunların ahlaksızlığına, edep dışı ağızlarına biz bu ülkeyi terk etmeyeceğiz. Her fırsatta utanmadan, sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, meydanlara döküleceklermiş. Ya siz 15 Temmuz'u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz dökülün. 15 Temmuz'da o sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün siz de aynı dersi öyle alırsınız. Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız.