MHP'nin 18 Mart Perşembe günü düzenlenecek 13.Olağan Büyük Kurultayı'na Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı iddia edilmişti.

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova konu ile ilgili canlı yayında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Çok önemli bir gelişme var. Edindiğim bilgilere göre dün AKP MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan '18 Mart’ta gerçekleştirilecek olan MHP kongresine bir heyetle birlikte gidelim' ifadesini kullandı.

Heyette kimlerin olacağı daha netleşmedi ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan eğer kongreye katılırsa bu Türk siyasetinde bir ilk olacak. Türk siyasi tarihinde genel başkan ve Cumhurbaşkanı nezdinde ilk kez bir diğer partinin olağan kongresine katılım gerçekleşmiş olacak."

KATILMIYOR

Erdoğan'ın MHP kongresine katılacağı iddiası geniş yankı uyandırdı. Ancak AKP kaynakları Erdoğan'ın kongreye katılmayacağını bildirdi.

Buna göre MHP'nin 13. Olağan Büyük Kongre'sine AKP geniş bir heyetle katılım sağlayacak.

Edinilen bilgiye göre, MHP'nin 18 Mart Perşembe günü gerçekleştireceği kurultaya AKP'yi temsilen Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir, Mehmet Özhaseki ve Jülide Sarıeroğlu katılacak.