AKP’de seçim takvimi planları belli olmaya başladı. Kulislerde konuşulan 14 Mayıs tarihi için muhalefetten destek gelmezse AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 Mart’ta Meclis’i feshedeceği iddia edildi.

AKP’de, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim çalışmaları hız kazandı. Partinin, “Türkiye’nin 14 Mayıs’ta seçime gitmesine” yönelik “ince hesap yaptığı” öğrenildi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Edinilen bilgiye göre toplantıda, muhalefetin seçimler öncesindeki durumu masaya yatırıldı.

14 MAYIS’A KİTLENDİ

Öte yandan AKP, seçim çalışmalarına da hız verdi. Partide kurmaylar, Erdoğan’ın talimatıyla partinin daha önce hazırladığı seçim beyannamelerini de kıyasladı. 

Öte yandan AKP, “Türkiye’nin 14 Mayıs’ta seçime gitmesi” için de “ince hesap” üzerinde çalıştığı iddia edildi. Partide, “Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması artık yavaş yavaş netleşiyor” değerlendirmesi yapıldığı söylendi.

8 MART’TA FESİH

Buna göre, eğer muhalefet Cumhur İttifakı’nın “seçimleri mayıs ayına çekmesi teklifine” onay vermezse, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 Mart’ta, anayasadaki “TBMM’yi fesih yetkisini kullanacağı” iddia edildi.

Kararın da 9 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından seçim süreci resmen başlamış olacak ve 60 günlük süre işleyecek. Söz konusu sürenin sonundaki ilk pazar günü de “net olarak 14 Mayıs’ı işaret ediyor.”