Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Başbakan Tayyip Erdoğan'dan görüşme talebinde bulundu. Erdoğan, talebe jet hızıyla olumlu yanıt verdi. Görüşmenin cumartesi günü Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleşmesi öngörülüyor.

 

Sabah Gazetesi'nden Yahya Bostan'ın haberine göre,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşme talebi Kürt siyasetinin etkili isimlerinden Leyla Zana 'dan geldi. Talep Başbakanlık'a ulaşır ulaşmaz Erdoğan'a iletildi, Erdoğan özel kalem müdürlüğüne görüşme için derhal randevu verilmesini istedi. Zana, Dağlıca'da meydana gelen PKK eylemi öncesinde verdiği röportajında, "Erdoğan'ın bu işi çözeceğine inanıyorum" mesajı vermişti. Erdoğan ise kendisine yönelik bir görüşme talebi gelmediğini, gelmesi durumunda bir milletvekili olarak Zana ile görüşmekten kaçmayacağını söyleyerek olası bir talebe yeşil ışık yakmıştı.

 

Zana'nın açıklamaları üzerine BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise, AKP'nin Kürt sorunu ile ilgili uygulamalarını eleştirdikten sonra, "Bu uygulamalardan sonra kalkıp 'ben sorunu çözeceğim' diyeceksin. Her kim Başbakan'dan umutluysa bu saflıktır, AKP gibi düşünmektir" ifadelerini kullanmıştı. (Sabah)