Mardin’de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP’ye oy veren seçmenlere ‘terörist’ dediğini iddia edenler hakkında yasal süreç başlatacağını söyledi.

31 Mart Yerel Seçimleri için yapılan mitingde konuşan Erdoğan, “HDP’ye oy veren Kürtlere terörist dediğimi söylüyorlar. Dün Denizli’de Meral hanım da utanmadan sıkılmadan Denizli’de bu yalanı söylüyor. Avukatlarıma talimat verdim. Benim işim yöneticilerle halkımla değil" dedi.

 “İnşallah 31 Mart bunların sonu olacak” diyen Erdoğan, “işte terörist bunlar, ben bunlara diyorum” diyerek alanda kurulu bulunan dev ekranda yayınlanan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, HDP eski milletvekili Abdullah Zeydan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin de aralarında bulunduğu siyasetçilerin görüntülerini işaret etti.

Erdoğan, Temelli’nin çıktığı anda da, “İşte terörist bu” dedi.

‘SEN NE TERBİYEDEN MUAFSIN YA’

Konuşmasında ayrıca, “Bu teröristlerin desteklediği HDP ile olmuyor” diyen Erdoğan, dün Denizli’de Kemal Kılıçdaroğlu ile düzenlediği ortak mitingde kendi sözlerine atıf yaparak, “Evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan teröristler, iyi misiniz?” diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de yüklenerek, “Dün Denizli’de utanmadan, sıkılmadan benim Denizlili kardeşlerime terörist dediğimden bahsediyor. Utan utan. Sen ne terbiyeden muafsın ya” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘MİLLET BAHÇESİNİ DE YAPMADIK MI?’

Bu teröristlerin desteklediği HDP ile olmuyor. Bunlar buralarda belediye başkanlığı yapmadı mı? Kayyuma devrettikten sonra şu Mardin’in çehresi nasıl değişti biliyorsunuz değil mi? Millet bahçesini de yaptık mı? Terör örgütünün desteklemiş olduğu HDP’li belediyeler çukur kazdılar. İş makineleriyle kanal açtılar. Niçin, benim vatandaşıma hayatı zehrettiler. Yaşam hakkını elinden aldılar. Birçoğunu öldürerek onlara hayatı dar etmenin maalesef şu şehirlerde acımasız imtihanını verdik.

‘KÜRTLERİN HAKKINI SAVUNMADI’

Bu örgüt Kürt kardeşlerime zarar verdi. Nice evlere ateş düşürdü. Silahını, camide namaz kıldıran imamlara, öğretmenlere, sağlık görevlilerine, yol yapan işçilere, ekmeğinin peşindeki işçilere çevirerek savunmasız insanları hedef aldı. Askerimizin polisimizin karşısında tutunamayanlar silahsız vatandaşlara etmediklerini bırakmadı. Bu örgütün Kürt kardeşlerimizin hakkını, hukukunu savunmak gibi bir derdi olmadı.

Bir yalan uydurdular. Ben güya HDP’ye oy veren Kürtleri terörist ilan ediyormuşum. Artık baktılar ki tutmuyor hiçbir şey, bu yalana başvurdular. Aynısını Meral Hanım da yapıyor. Dün Denizli’de utanmadan, sıkılmadan benim Denizlili kardeşlerime terörist dediğimden bahsediyor. Utan utan. Sen ne terbiyeden muafsın ya. Şu anda avukatlarımı da görevlendirdim. Benim işim yöneticilerle halkımla değil.