1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete yüklendi. "Bu muhalefet 2023'de iktidarı alamaz" diyen Erdoğan, İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın grup başkanvekilliğinden istifasını getiren küfür olayıyla ilgili de yeni açıklamalar yaptı.

"Bu ülkede dikili ağacı olmayan bu muhalefetin, 2023'te iktidarı almak gibi bir ihtimali de olmayacak" diyen Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

EN GEÇ GELECEK YIL AÇILACAK

Yatırım tutarı 2.5 milyar euro olan bu otoyol ve köprü projesini yap işlet devret modeliyle hayata geçiriyoruz. Proje ile geçiş süresi 6 dakikaya inecektir. Önümüzdeki yılın en geç 18 Mart'ında, Çanakkale Deniz Zaferi'mizin yıl dönümünde köprümüzü hizmete açacağız. Ülkemizin en çok nüfusunu barındıran en büyük ticaret hacmine sahip sanayi bölgelerine kuşan Marmara Otoyol ringi kritik projelerimiz arasında yer almaktadır. Bu köprü ile bu projenin en zor ve prestijli bölümlerinden birini daha tamamlamış oluyoruz.

STANDARDI YÜKSELTTİK

Otoyol ve köprü projesinin inşasında 670'i mühendis 5 binin üzerinde kişi ve 740 iş makinesi çalışmış 106 alt yüklenici görev yapmıştır. Bu köprü büyük ve güçlü Türkiye hedefimize bir adım daha yaklaştığımızın ispatıdır. Otoyollarımız, bölünmüş yollarımız ve tünellerimizle karayollarımızın standartlarını yükselttik. Demizyollarımızı revize ettik. 56 havalimanımızla hava yolu taşımacılığımızı artırdık.

KANAL İSTANBUL İHALESİNE GİRECEK ÜLKELERİ TEHDİT ETMEK CEHALETTİR

Kanal İstanbul'la birlikte devrim niteliğinde bir atılımı hayata geçireceğiz. Özellikle dünyaya seslenerek, büyükelçileri toplayarak, "Sakın Kanal İstanbul'a girmeyin. Girerseniz para alamazsınız" diyenler var. Bunların devlet yönetiminden haberi yok. Devlette süreklilik esastır. Muhalefetin ihaleye girecek olanları tehdit etmesi cehalettir. Bu ülkede dikili ağacı olmayan bu muhalefetin, 2023'te iktidarı almak gibi bir ihtimali de olmayacak.

BELEDİYELERDE VERDİKLERİ SÖZLERİ TUTMADILAR

Dolayısıyla dünyayı bu şekilde tehdit etmek, devletlerin sürekliliğini bir kenara koyarak, ‘Sakın ha buna girmeyin, girerseniz paranızı filan alamazsınız’ yaklaşımına girmeleri bunların bir defa devlet yönetiminde ne kadar cahil olduklarını ve bu ülkeye de ne kadar büyük bir ihanet içinde olduklarının en güzel ifadesidir. Eğer bir şeyi görmek istiyorsak bunların başkanlığını elinde bulundurdukları belediyelerde ne yapıyorlar bunlara bakın. Su konusunda verdikleri sözleri, ucuz su, elektrikte verdikleri sözler. Hani birini tuttular? Hiçbir şey yok. Şimdi aynı şekilde inşası süren hızlı tren yolu hatlarımızı tamamlayarak ülkemize sınıf atlatıyoruz. 

Erdoğan buradaki törenin ardından Çanakkale Biga'da katıldığı toplu açılış töreninde de açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanının buradaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

ESERLE KONUŞUYORUZ

Siyasi hayatımda Biga bir başkadır. Biga'nın meydanında buraya ilk geldiğimde karşımda sadece 10 kişi vardı. Vehbi ağabeyimizle yola çıkmıştık. Bir mali müşavir Rıdvan kardeşimle beraberdik. Ama şimdi hamdolsun on binler var. Nereden nereye... Biga eskiden beri önemli ve stratejik bir yerleşim merkezi olarak ülkesine hizmet etmiştir. Biga'dan tüm Çanakkale'deki kardeşlerime de selamlarımı yolluyorum. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. İşte biz eserlerle konuşuyoruz. Sağlıkta Çan devlet hastanemizi, aile ve toplum sağlığı merkezlerini bugün hizmete açıyoruz. Çanakkale karasal sayısal yayın kulesinin açılışını yapıyoruz. Kıyı emniyetimize 2 adet 90 tonluk römorkörü bugün hizmete veriyoruz. Toplam 77 milyon liralık bedelli 35 eserimizin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

BAY KEMAL SENDEN BİR ŞEY OLMAZ

Üzerimize gelen hayasız akınlar hâlâ durmadı, durmayacakmış gibi de görünüyor. Bir asır önce Çanakkale'ye dayananların içlerindeki heves hâlâ sönmemiştir. Biz devraldığımız yerden süratle ülkemizi kalkındırma gayreti içerisinde olduk. 2002'den itibaren aldığımız Türkiye'ye bir bakın. Ülkeyi nereden nereye getirdik. Şimdi de 2022'nin 18 Mart'ında 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışını yapacağız. Bay Kemal senden bir şey olmaz. Çünkü senin hizmet diye bir derdin yok. Biz Cumhur İttifakı olarak MHP ile birlikte yolumuzda devam ediyoruz. Biz bu vatanı sevenlerdeniz. Biz yolumuza MHP ile devam edeceğiz. O Yassıada'da bunlar merhum Adnan Menderes'in, Fatih Rüştü Zorlu'nun, Hasan Polatkan'ın idam kararını vermediler mi? Biz o adayı tamamiyle aldık ve Demokrasi ve Özgürlükler Adası yaptık.

TÜRKKAN TEPKİSİ

Şehitlerine, şehit yakınlarına küfretmeyi olgunlukla karşılayanlardan milletimiz hesabını sandıkta sormakla kalmayıp onları sokağa çıkamaz hale getirecek.