Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Küba gezisindeki asıl amacının tedavi olmak olduğu iddialarına bir yenisi eklendi.

Erdoğan, sağlık turizmiyle tanınan, kanser tedavisinde en ileri ülkelerden biri olan ve çok sayıda ünlünün de tedavi gördüğü Küba’ya gidince sosyal medya üzerinden yapılan yorumlarda asıl amacın tedavi olmak olduğu iddia ediliyordu.

Bir rastlantı sonucu tatil için gittiği Küba’da Erdoğan’ın kaldığı otelde bulunan oyuncu Berna Laçin’in attığı bir tweet bu iddiaların daha fazla tartışılmasına yol açtı.

Berna Laçin şöyle yazdı:

“Az önce otelde ısıtıcı arıyorlardı. "Sizin Cumhurbaşkanı için" dedi görevli. Küba 33 derece“


Cumhuriyet’te yer alan habere göre doktorlar, bu durumu şöyle açıklıyor; Vücudunda enfeksiyon bulunan hastaların sıcak havada bile ateşleri yükseliyor ve üşüme, titreme görülebiliyor… Bu nedenle Erdoğan üşüdüğü için ısıtıcı aranmış olabilir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan getiğimiz ay, hazırladığı bitkisel kürlerle tanınan biyoteknoloji ve mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr İbrahim Adnan Saraçoğlu'nu Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na atamış, bu atama da sağlık sorunlarının tekrar tartışılmasına yol açmıştı.