CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na açtığı 500 bin TL'lik tazminat davasını kaybettiğini duyurdu. "Erdoğan yine kaybetti" diyen Çelik, Twitter paylaşımında "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun 01.12.2020 tarihli konuşması nedeniyle Erdoğan tarafından 500.000₺ talepli) açılan ve Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesinde bugün görülen davada yine haklı çıktık" ifadelerini kullandı.

Çelik'in açıklamaları şöyle: 

"Yargıdan bir ders daha! Erdoğan yine kaybetti! Genel Başkanımız yine kazandı! Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun 01.12.2020 tarihli konuşması nedeniyle Erdoğan tarafından 500.000₺ talepli) açılan ve Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesinde bugün görülen davada yine haklı çıktık!

'Erdoğan, sen Fetö ile Orduya kumpas kurup Kozmik Odayı Fetöcülere açtın; Katarlılardan emir alıyorsun; önlerinde diz çöktüğün tefecilere hizmet ediyorsun; Cahil; Hain; Takoz' söz ve eleştirilerinin haklı dayanaklarının olduğunu ispatladık ve dava lehimize sonuçlandı."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Aralık 2020 tarihinde CHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşma esnasında Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde yaşanan Ergenekon ve Balyoz davalarını hatırlatarak, "Balyoz, Ergenekon oldu, bunu FETÖ ile birlikte yaptı. Sen FETÖ ile işbirliği yapıp orduya kumpas kuran başbakan değil misin?" ifadelerini kullanmıştı.