Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın davetiyle Kuzey Kıbrıs'a gitti.

Özel uçakla yerel saatle 12.30'da Ercan Havalimanı'na gelen Erdoğan, Ersin Tatar tarafından resmî törenle karşılandı. Ziyaretteki konuşmasında "Bu topraklardaki her bir başarımızı ağır bedeller ödeyerek elde ettik" ifadesini kullanan Erdoğan şöyle devam etti: 

"Anadolu'dan Akdeniz'deki ufka bakarak nazlı nazlı dalganan bayrağımız varlığımız ufku gösteriyor. Kıbrıs Türkleri kendi topraklarında başı dik, onurlu ve özgür bir şekilde yaşıyor. Kıbrıs Türkü kardeşlerimiz geleceklerine daha umutla, ümitle bakıyor. Kıbrıs Türkünün özgürlük mücadelesinin lideri Dr. Fazul Küçük ve Rauf Denktaş başta olmak üzere emeği geçen herkese Allah'tan rahmet diliyorum.

Kıbrısla ilgili siyasi sorunlar hâlâ devam ediyor.  Kıbrıs meselesinin Kıbrıs Türk halkının meşru haklarını temin edecek şekilde çözümlenmesi önceliğimiz.

Bugün Kıbrıs'ta iki ayrı devlet var. İki devletli bir çözüm konuşulması ve müzakare edilmesi gerekiyor. 

Rumlar iktidarı ve refahı Kıbrıs Türkleri ile paylaşmak istemiyorlar. Garantör ülke olarak bizim bu diplomasi oyunlarına artık tahammülünüz yok."

'SONDAJ FAALİYETLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ'

Erdoğan ayrıca, "Doğu Akdeniz'de ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin adil bir şekilde yer almadığı hiçbir denklem barış ve istikrar üretemez. Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma ve sondaj faaliyetlerimize adil bir anlaşma sağlanana kadar kararlılıkla devam edeceğiz" mesajı verdi.

 Kuzey Kıbrıs'ın  37. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek törenlere katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Maraş'ta piknik yapacak.