İstanbul'da Çamlıca Kulesi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Sadece ülkemizde değil tüm dünyada örnek teşkil edecek bu projeyi başarıyla hayata geçirmiş olduk. Kim çevreci, işte bu ortada'' dedi. Erdoğan, Kanal İstanbul'un temelinin de haziran sonunda atılacağını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

DÜNYADA ÖRNEK TEŞKİL EDECEK

Televizyon ve radyo, medya kuruluşları ile haberleşme operatörlerine hizmet sağlayacak Çamlıca Kulemizin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Büyük Çamlıca Camii'ni bitirdik caminin kıble tarafı işgal altındaydı. Oradaki metal kuleler adeta oraya işgal etmişti görüntü kirliliği vardı. Bu kirliliği ne zaman ortadan kaldıracağız diye hep bunun hasreti içerisinde olduk.

Acaba Adalar'a mı kaldırsak yoksa burada farklı uygulama mı yapsak diye düşündük. Sonra dedik ki yapacağımız kulemize bunları yerleştiririz. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada örnek teşkil edecek bu projeyi başarıyla hayata geçirmiş olduk. 100 kadar radyonun buradan ortak yayın yapıyor olması bu da bizim ayrıca başarımız oldu. 

ÇEVRECİLİK LAFLA OLMUYOR

Kim çevreci, işte bu ortada. AK Parti çevreciliğin ispatını bugüne kadar yaptığı yatırımlarla ortaya koymuş olan bir partidir. Çevrecilik lafla olmuyor, çevrecilik ispat-ı vücutla oluyor. Bunu yapan da biziz. Milyonlarca ağacı ülkemizin dört bir tarafına diktik. İstanbul 81 vilayetin adete bayrağının dalgalandığı bir şehirdir. Çamlıca'da faaliyete geçen kulemizi yeni dönemin en önemli yatırımlarından ve sembol eserlerinden biri olarak görüyorum. Boğaz'a hakim bir manzaranın üzerinde deniz seviyesinden itibaren 587 metre uzunluğa sahip bu kule, aynı zamanda İstanbul'un en yüksek yapısı unvanına da sahiptir.

KANAL İSTANBUL'UN TEMELİ HAZİRAN AYI SONUNDA

Haziran ayının sonunda filan da Kanal İstanbul'u şehrimize kazandırmak üzere temeli atıyoruz. Rahatsız olanlar var olacaklar. Varsın olsunlar. Kanal İstanbul'un sağında, solunda 2 şehir inşa edeceğiz. Bu 2 şehirle İstanbul bir başka olacak.

CHP ÇÖPLÜĞÜN PATLAMASINA SEYİRCİ KALDI

 İstanbul'u hak etmek için önce bu şehre kalpten gelen bir aşkla sevdayla bağlı olmak gerekiyor. CHP işte o Ümraniye çöplüğünün patlamasına seyirci kaldı. Onlar patlattı, biz yaptık. Şimdi orada spor tesisleri var. Aramızdaki fark bu.