AKP’li milletvekillerinin Meclis’e sunduğu 71 maddelik torba teklifle Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın bütçesine “belediyelere yardım ödeneği” konulmasının önü açıldı.

Cumhurbaşkanına da bu ödenekten “yatırım nitelikli projelerin gerçekleşmesi” adı altında istediği belediyeye para aktarma yetkisi verildi.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre; belediyelerin ihtiyaç duyduğu yatırım nitelikli projelerin gerçekleştirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Strateji ve Bütçe Başkanlığı bütçesine belediyelere yardım ödeneği konulabilecek. Cumhurbaşkanı, bu ödenekten istediği belediyeye para aktarabilecek.

SULTANBEYLİ BELEDİYESİNE KDV MUAFİYETİ

Belediyelerin yürüttüğü kentsel dönüşüm projelerinde yapılan kamulaştırma işlemleri 2018 sonuna kadar KDV’den muaf tutulmuştu.

Kamulaştırma devirlerini tamamlayamadığı gerekçesiyle İstanbul Sultanbeyli Belediyesi için süre 2020 sonuna kadar uzatıldı.

Teklifle; uluslararası acil yardım organizasyonları için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın bütçesinden ödenek ayrılması sağlandı. Bu ödenekten yapılan harcamaların; AYM’nin iptal ettiği düzenlemede olduğu gibi Kamu İhale Yasası’ndan muaf tutulmasının önü açıldı. İhtiyaç halinde Cumhurbaşkanı kararıyla insani yardım kampanyası başlatılabilecek.

Kaynak: Cumhuriyet