İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve 4 belediye personelinin yargılandığı "yolsuzluk" ve "zimmete para geçirme" davasının 9’uncu duruşmasında CHP Milletvekillerinin hakimlere gösterdiği tepkinin ardından başlatılan soruşturmada yetkisizlik kararı çıkmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan hakkında, “duruşma hakimlerine alenen hakaret” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlamasıyla hazırlanan fezlekeler, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulmak üzere, Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

ERDOĞAN "DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILMASI GEREKİR" DEMİŞTİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta katıldığı ATV, A Haber, A News, A Para ortak canlı yayınında Yalova'da mahkemeye tepki gösteren CHP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini söylemişti.

Erdoğan, "Bunlar ahlaksızlığın en güzel örneği. Bay Kemal bunları savunuyor. Adalet Bakanlığı şu an takibatı yapıyor. Ama ben bu konuda daha ileri bir adımdan yanayım. Süratle dokunulmazlıklarının kaldırılması gerekir. Bunlar parlamentoyu da kirletir" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Gerçek Gündem