Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in görüşeceğini belirtmişti.

İbrahim Kalın, Erdoğan’ın görüşmede, "Savaşı durdurun, ateşkese şans verin" mesajı vereceğini söyledi.

Bugün edinilen bilgilere göre, Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü. Görüşmeden sonra tarafların bir yazılı açıklama yapması beklenirken, görüşmede Rusya-Ukrayna savaşının ağırlıklı olarak konuşulması da bekleniyor.

Kalın, dün NTV’ye yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Bütün taraflara, tabii özellikle de Rusya tarafına bu saldırıların derhal durdurulması ve müzakere masasına gelmesi yönünde çağrılarımızı da devam ettiriyoruz. Bu çerçevede müzakereler devam ediyor. İkinci tur yapıldı. Önümüzdeki günlerde 3. tur müzakereler yapılacak. Biz de bu müzakere heyetleriyle yakın temas halindeyiz. Dışişleri Bakanı'mız mevkidaşlarıyla sürekli temas halinde. İstihbarat Başkanı'mız, Milli Savunma Bakanı'mız, bizler hepimiz, bütün çabamız müzakerelerin somut sonuç verebilmesi, müşahhas hale gelebilmesi için öncelikle bu çatışmaların, saldırıların durdurulması gerektiği yönünde. Burada bizim temel ilkemiz, tabii ki Ukrayna'nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve siyasi birliğinin uluslararası hukuk çerçevesinde korunması, buna saygı duyulması. Rusya'nın dile getirdiği endişeler, kaygılar, talepler her neyse bunların da savaş yoluyla değil müzakere yoluyla ele alınması ve değerlendirilmesi, bizim temel yaklaşımımız bu."