Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri dolayısıyla gerçekleştirdiği mitinglerine bugün Malatya'da devam etti.

CHP, İyi Parti, HDP ve Saadet Partisi'nin ittifak yaptığını iddia eden Erdoğan, HDP'lilerin, "Erdoğan HDP'ye oy verenleri terörist ilan ediyor" dediğini ifade etti.

Erdoğan, "Bu HDP'liler bir şey uydurmaya başladılar; 'Erdoğan HDP'ye oy verenleri terörist ilan ediyor' hiçbir yerde benim böyle bir ifadem olmamıştır. Hiçbir zaman HDP seçmenine ‘terörist’ demedim. Ama Başındakiler olarak sizler teröristsiniz. Belediyelerinize gönderilen paraları Kandil'e gönderen sizsiniz. Bu ittifak terör örgütlerini tekrar başımıza musallat etme ittifakıdır. 31 Mart sadece partilerin yarıştığı bir seçim değildir aynı zamanda bir beka seçimidir. 31 Mart, ülkemizin ayaklarına vurulmaya çalışan prangaları kırma seçimidir" dedi.

Malatya'da halka seslenen Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

‘CHP MİLLİ İRADE DÜŞMANLARI TARAFINDAN KULLANILAN BİR KOÇ BAŞINA DÖNMÜŞTÜR’

"Yunan gazetelerine manşet oluyorlar. Bakınız, cehaletle gaflet, gafletle ihanet arasında çok ince b ir çizgi vardır. Bu çizgiyi kaçırdığınızda kendinizi birden ihanet çukurunda bulursunuz. Birden kendinizi düşmanların ekmeğine yağ sürerken bulursunuz. Maalesef CHP’nin bugün yaptığı budur. CHP’liler çok daha büyük savrulmalar yaşıyor. Mevcut yönetim altında CHP milli irade düşmanları tarafından kullanılan bir koç başına dönmüştür. Bugün CHP Türkiye’ye yönelik husumet besleyenlerin parmaklarında oynattığı bir aparata dönüşmüştür. Eminim siz de Bay Kemal’in YPG ilke yaptığı açıklamaları takip etmişsinizdir. 15 Temmuz zaferimizi örtülemek için attığı iftiraları sizler de görmüşsünüzdür.

"Bu adam korkak, ürkek, pısırık. Şimdi de terör örgütünün başındakileri yanına aldı. Bakınız Güneydoğu’da, Doğu’da Bay Kemal hiçbir yerde yok İstanbul’da falan da terör örgütünün desteklediği HDP oralarda yok. 82 milyonun huzurunda YPG terör örgütüne sahip çıkıyor. Ülkemiz için tehdit oluşturmadığını iddia ediyor.

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: SEN YPG'YE KANARYA SEVERLER DERNEĞİ Mİ İLAN EDİYORSUN?

"Bay Kemal aylardır bir şey söylüyorum ben. Bugüne kadar 23 bin TIR silahla donatılan, 12 yaşındaki çocukların eline silah verip savaştıran terör başını CHP Genel Başkanı Kanarsa Severler Derneği başkanı gibi mi görüyor? YPG'nin hadi Suriye'de işlediği eylemleri görmedin, ülkemizdeki eylemlerinden de haberin yok mu? Sen kanaryalar derneği mi ilan ediyorsun? YPG'li teröristler tarafından Güven Park'ta vahşice katledilen insanlarımızdan da mı haberin yok? Sınırlarımıza atılan roketleri de mi duymadın Bay Kemal? Yav senin hiçbir şeyden haberin yok. 9 kere mağlup oldun, yine koltukta oturuyorsun. YPG roketlerinin Çalık Camii'nde şehit ettiği kardeşlerimizden de mi habersizsin?

‘DEVŞİRME MUHALEFET SORUNU’

"Türkiye'nin böyle bir muhalefete sahip olması utanç verici. Tehlikelerden bu kadar uzak muhalefet partisi dünyanın hiçbir yerinde bulunmaz. Geldiğimiz geldiği nokta itibariyle Türkiye'nin muhalefet sorunu değil devşirme muhalefet sorunu vardır. Terör örgütlerine canlı kalkan olmayı kendine kalkan olmayı hedefleyen bu muhalefet zihniyeti Türkiye'nin en büyük açmazlarından biridir. Özellikle CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin partilerinin gidişatı ile ilgili kaygıları olduğunu biliyorum. Pensilvanya ve Kandil'le geliştirilen yakınlaşmanın CHP seçmenini rencide ettiğinin farkındayız. Diğer ittifak ortakları da Bay Kemal'in söylemlerini içlerine sindiremiyor. Her ne kadar üst yönetim Bay Kemal'in hokkabazlıklarına ses çıkarmasalar da bu partilerin tabanları gerçekleri biliyor.

‘HİÇBİR YERDE HDP SEÇMENİNE TERÖRİST DEMEDİM’

"Bu HDP'liler bir şey uydurmaya başladılar; 'Erdoğan HDP'ye oy verenleri terörist ilan ediyor' hiçbir yerde benim böyle bir ifadem olmamıştır. Hiçbir zaman HDP seçmenine ‘terörist’ demedim. Ama başındakiler olarak sizler teröristsiniz. Belediyelerinize gönderilen paraları Kandil'e gönderen sizsiniz.

"Bu ittifak terör örgütlerini tekrar başımıza musallat etme ittifakıdır. 31 Mart sadece partilerin yarıştığı bir seçim değildir aynı zamanda bir beka seçimidir. 31 Mart, ülkemizin ayaklarına vurulmaya çalışan prangaları kırma seçimidir."