Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da Kırıkhan Stadyumu yanına kurulan çadır kenti ziyaretinde, "Eğer sıkıntılar yaşadıysanız bize düşen sizlerden helallik istemektir" dedi. 

Erdoğan "Şu ana kadar deprem bölgesinde 426 bin çadır kurduk, 2 ay içerisinde 100 bin konteyneri de faaliyete geçirmeyi planlıyoruz" açıklamasını yaptı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşları, gönüllüler, ferdi olarak yardıma gelenlerle neredeyse yarım milyon insan deprem bölgesinde vazife üstlendi.

Önümüzdeki dönemde her fırsatta şehrimize gelerek, yapılan çalışmaları bizzat denetleyeceğiz
Yeni konutların inşası için gereken hazırlıkları süratle yürütüyoruz. Hatay’da 183 bin konut ve 15 bin köy evi yapmayı planlıyoruz. Deprem bölgesinde 2 ay içerisinde 100 bin konteyneri de faaliyete geçirmeyi planlıyoruz

Hasar tespit çalışmaları bitince netleşecek olmakla birlikte mevcut duruma göre Hatay'da 183 bin konut ve 15 bin köy evi yapmayı planlıyoruz.

Kimi aksaklıkların yaşanmaması mümkün değildir. Böyle bir felakette akşam yalan sabah yalan, böyle bir iftira içine girebilir mi? Şahsımın buraya geldiğini söyleyecek kadar yalancı.

Çiftçilerimize destek ödemelerinin peşin yapılmasından pek çok kalemde destek veriyoruz. Akşam yalan, sabah yalan maalesef ana muhalefetin başındaki zat destek verilmediğinden bahsediyor. İşi gücü yalan, başka sermayesi yok.

HATAY'DA SU SORUNU

Sıkıntının tamamen çözülemediğini biliyoruz. Yeni kuyuların devreye alınmasıyla bu mesele kati olarak çözülecektir."

ADIYAMAN'DA DA 'HELALLİK' İSTEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Adıyaman ziyareti sırasında depremin ilk günlerinde müdahale etmekte gecikilmesine ilişkin olarak, “Sarsıntıların yıkıcı etkisi, olumsuz hava şartları, hasar gören alt yapının getirdiği zorluklar gibi sebeplerle maalesef ilk birkaç gün Adıyaman’da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için sizden helallik istiyorum” demişti.