Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, haftasonu boyunca Batılı liderler, Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ve Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ile yaptığı görüşmeleri paylaşarak, "Afganistan'daki gelişmeler ve düzensiz göç konusuyla ilgili uluslararası alanda yoğun bir diplomasi yürütüyoruz" dedi.

Erdoğan, 20 Ağustos'ta Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitçotakis ile başlattığı göç diplomasisini 21 Ağutso'ta, Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile devam ettirmişti.

Erdoğan, Taliban ile görüşmeye hazır olduklarını söylediği görüşmede şartların uygun olduğu anda Kabil Havalimanı'nı işletilmesi sorumluluğunu devam ettirebileceğini vurgulamıştı.

Erdoğan Batılı liderlerin ardından Irak Başbakanı Mustafa Kazimi ile görüşmüş, görüşmede terörle mücadele işbirliği arttırmada mutabık kalındığı açıklanmıştı.

Erdoğan telefon trafiği, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ve Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile devam etmişti.

Tüm bu görüşmeleri sosyal medya hesabından paylaşan Erdoğan, Afganistan'daki gelişmeler ve düzensiz göç konusuyla ilgili uluslararası alanda yoğun bir diplomasi yürütüyoruz" dedi.

Erdoğan, "Bölgemizde istikrarı sağlamak, ülkemizi göç baskısına karşı korumak ve milletimizin huzurunu temin etmek için gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz" diye kaydetti.