Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur’da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, "Fırat'ın doğusunda bir terör yapılanmasına müsaade etmeyeceğimizi defalarca söyledik. Ne pahasına olursa olsun bu terör koridorunu yıkacağız" dedi

“Mahalli seçimlerde bize ne kadar destek verirseniz biz de bu dönemde o denli büyük hizmetlere imza atma imkanına kavuşmuş oluruz” diyen Erdoğan, “Tanzim satışları genişletiyoruz. Seçim sonrası bu mantık devam ederse bu işi 81 vilayetin tamamında uygulamaya koyacağız” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

MİLLET BAHÇESİ

Size çok farklı bir müjde veriyorum. Salda Gölü’nü çevre koruma bölgesi olarak ilan ediyor. Kıyısında da 300 bin metrekarelik bir millet bahçesi oluşturuyoruz.

TANZİM SATIŞLARI

Afyan-Burdur-Denizli-Isparta demiryolu hattını yerli milli yazılımla sinyalli hale getiriyoruz. Patlıcan, patates, soğan burada üzdüler. Anında tanzim satış çadırları kurduk. Tanzim satışları genişletiyoruz. Seçim sonrası bu mantık devam ederse bu işi 81 vilayetin tamamında uygulamaya koyacağız.

TERÖR KORİDORUNU YIKACAĞIZ

Münbiç ve Fırat’ın doğusunu terör örgütünden temizlediğimizde milyonlarca Suriyelinin güvenle evlerine döneceğini biliyoruz. Türkiye sınırlarının dibinde bir terör oluşumuna göz yummayacağız. Ne pahasına olursa olsun bu terör koridorunu yıkacağız. Gönül ister ki bu mücadeleyi müttefiklerimizle beraber verelim.

YUNANİSTAN’I NEDEN SÖYLEMİYORSUN?

Şimdi kalkmışlar bize S-400 almaktan vazgeçin diyorlar, neden vazgeçelim? Üstelik biz farklı sistemleri kullanma hakkına sahibiz. NATO yetkilileri bu durumun kendileri için herhangi bir sorun teşkil etmediğini açıkça söylediler. Yunanistan yıllardır S-300 kullanıyor ona neden söylemiyorsun?

SURİYE’DEKİ GELİŞMELER

Sınırlarımıza dayandılar. Önce DEAŞ'ı üzerimize saldılar. Biz Fırat Kalkanı'yla bunları tepeleyince sonra başka bir örgütü önüme getirdiler. Şu an 310 bin Suriyeliyi ülkelerindeki güvenli hale getirdiğimiz bölgelere geri gönderdik. Fırat'ın doğusunda bir terör yapılanmasına müsade etmeyeceğimizi defalarca söyledik. Ne pahasına olursa olsun bu terör koridorunu yıkacağız. Gönül isterki bu mücadeleye müttefiklerimizle birlikte verelim.

Rusya ile S-400 anlaşması... Şayet bize ihtiyacımız olan sistemler müttefiklerimiz tarafından zamanında ve makul şartlarda verilseydi buna ihtiyaç kalmayacaktı. Şimdi bize S 400'lerden vazgeçin diyorlar. Biz farklı sistemleri kullanma hakkına sahibiz. NATO yetkilileri bu durumun herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini söylediler. Bu konuda bazı beklentilerimiz var. Siz kalkacaksınız 23 bin TIR teröristlere silah araç getireceksin, ben paramla isteyeceğim vermeyeceksin.

Biz de buna karşı atılması gereken adımları atarız ve attık. Biz de güvenliğimiz için harekete geçmeye hazırız. Tek isteğimiz haklı mücadelemize saygı duyulması, destek verilmesidir.

Söz verildiği gibi Münbiç’in bir an önce terör örgütü mensuplarından temizlenmesini ve yönetiminin yerel halka bırakılmasını bekliyoruz

Bu bölgede ancak Türkiye'yi karşısına alanlar değil, yanına alanlar kazanır.