Rize'de STK’larla buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koalisyon hükümetini kendisinin engellediğine dair iddiaları yalanlayarak, hiçbir zaman Anayasa’nın dışına çıkmadığını savundu.

Ancak kendisine bu eleştirileri yöneltenlerin derdinin başka olduğunu iddia eden Erdoğan, ‘erken seçim’ için miting maratonu sinyalini de vererek, “Neymiş, toplu açılışa katılıyorum, eee bu onları rahatsız ediyor. Toplu açılışa katılmaktan daha doğal, cumhurbaşkanının görevi olabilir? Bundan sonra da katılacağım. Milletimle benim bağımı koparamazsınız” dedi.

Artık ülkede ‘sembolik‘ değil, ‘fiili gücü‘ olan bir cumhurbaşkanı olduğunu söyleyen Erdoğan, “Cumhurbaşkanı elbette yetkiler çerçevesinde, ama doğrudan millete karşı sorumlu olarak görevini yürütmek durumundadır. İster kabul edilsin ister edilmesin. Türkiye’nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir. Şimdi yapılması gereken, bu fiili durumun hukuki çerçevesinin anayasal olarak kesinleştirilmesidir” dedi.

Erdoğan böylece 7 Haziran öncesinde meydanlarda ‘bir parti‘ için 400 vekil isteyerek getirmeyi arzuladığı başkanlık sisteminden vazgeçmediğinin sinyalini vermiş oldu. (Diken)