Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Mülki İdare Amirleri Buluşması’na katıldı.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı Fazıl Say konseri için "Malum kesimler, konser daveti geldiği andan itibaren linç kampanyası başlattı" dedi

Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

“Ülkemizde sosyal gerilimi düşürecek çabalar bazılarını çok öfkelendiriyor. Bu kesimler kendi ipoteklerinde olduklarını düşündükleri alanlarda başkalarının varlık göstermesini söz söylemesini kabul edemiyor. Bunlara göre sanatçı kendilerine hizmet ettiği sürece sanatçıdır. Kalıplarına sığmayan her şeye düşmanlık etmeyi muhaliflik sanırlar. Biz milletimizin safında yer alarak yolumuza devam edeceğiz.

Geçtiğimiz haftalarda ülkemizin yetiştirdiği dünya çapındaki sanatçılarımızdan Sayın Fazıl Say’ın konserine iştirak ettik.

Aynı gün ülkemizi ziyaret eden ABD’li senatör Graham’ı da davet ettim. Bu konserde gerçekten güzel bir müzik ziyafetini yaşadık. Cumhurbaşkanı olarak ülkemizi uluslararası alanda temsil eden sanatçımızın yanında yer almaktan memnuniyet duydum.

Ancak malum kesimler, daha konser daveti şahsıma ulaştığı andan itibaren büyük bir linç kampanyası başlattılar. Şahsıma ve konsere katılan herkese edebe ahlaka ve vicdana sığmayacak laflar ettiler.

Bizim gelenekli sanatlarımızla modern sanatlara verdiğimiz değer ortadadır. Sanatçılarımız arasında ayrım yapmadığımız gibi sanat türleri arasında da ayrım yapmıyoruz.