Maraş merkezli depremlerin ardından, bölgedeki depremzedelerin çadır ihtiyacını ‘bedelsiz’ sağlaması gerekirken, deposundaki çadırları depremin ilk haftasında Ahbap Derneği ve Türk Eczacıları Birliği’ne sattığı ortaya çıkan Kızılay'ın başkanı Kerem Kınık, seçime iki gün kala istifa etti.

KIZILAY'DAN AÇIKLAMA

Kızılay'dan yapılan açıklamada, "Türkiye Kızılay Derneği Yönetim Kurulu 12.05.2023 tarihinde yapmış olduğu olağanüstü toplantıda oybirliği ile Olağanüstü Genel Kurul'a gitme kararı almıştır. 2016 yılından bu güne Genel Başkanlığı yürütmekte olan Dr Kerem Kınık'ın talebi ile alınan karar çerçevesinde Olağanüstü Genel Kurul'a kadar tüzük gereği 1. Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Yönetim Kurulu Başkanlığına vekalet edecektir" denildi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASINDAN 24 GEÇMEDEN İSTİFA ETTİ

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 3 aydan fazla süre geçmesine karşın Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın görevindeki geleceği ile ilgili tartışmalar yaşanmış, iktidar kanadından çok sayıda rahatsızlıklar dile getirilerek istifa çağrıları yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı sonra canlı yayında, depremde çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay'ın başkanı Kerem Kınık hakkında, "Bu konu beni ciddi manada üzmüştür. Kızılay, çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Biz Kızılay'ı çadır üretiminde sürekli aktif hale gelmesi için teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği zaman en ufak bir probleminin olmaması gerekir." ifadelerini kullanmıştı.

 Erdoğan'ın katıldığı yayından 24 saat geçmeden Kerem Kınık istifa etti. Kerem Kınık, biyografisini "Kızılay gönüllüsü" olarak değiştirdi. Seçimlere 2 gün kala Türk Kızılay Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Kerem Kınık'ın yerine Kızılay genel başkan yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz geçecek.