Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, aralarında Almanya Büyükelçisi'nin de bulunduğu, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını isteyen büyükelçilere yönelik açıklamasını manşetine taşıdı.

Artı Gerçek’in aktardığına göre, "Erdoğan diplomatlara çattı: Siz kimsiniz?" başlıklı haberde, "Erdoğan'ın birçok haline alıştık. Sürekli otoriter ve baskıcı tavırlarını yineliyor. Erdoğan'ın insan haklarıyla da ilgilenmediği biliniyor. Muhalefetin ve eleştirenlerin üstüne yürüyor. Kadın hakları ve hukukun üstünlüğü onun için önemli değil" ifadesi yer aldı.

Erdoğan'ın diplomatlara dönük açıklamasının hatırlatıldığı haberde, "Erdoğan burada aynı zamanda masayı döndürmeye çalıştı. Almanya ve ABD'nin 'hırsız, katil ve teröristleri' serbest bırakmadığını savunarak delice bir bahane ortaya attı" denildi.

Erdoğan'ın açıklamalarının hemen ardından TL'nin dolar karşısında değer kaybettiğine işaret edilen haberde, döviz krizinin Türkiye'nin Batı'yla yeni bir gerilime yol açabileceği kaydedildi.

Bild, Türk Lirası'nın serbest düşüşte olduğunu ifade eden Gazetenin Yayın Yönetmeni Yardımcısı Paul Ronzheimer da konuyla ilgili olarak kısa bir video yayınladı.

Gelişmeleri "büyük bir endişeyle" izlediklerini anlatan Ronzheimer, "Erdoğan tamamen kendini kaybediyor. Umarım bizi endişelendirecek gelişmeler olmaz. Türkiye'de bu yönetimle artık her şey mümkün görünüyor" diye konuştu.