Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından açılışını yaptığı Yıldız Hamidiye Camisi'nde yaptığı konuşmada, "Dinini, kültürünü bilen kuşaklar yetiştirmekte kararlıyız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Dinimizin alameti olan cami ve mescitlerimizi ihya ediyoruz. Dinini, kültürünü, tarihini bilen kuşaklar yetiştirmekte kararlıyız. Bizim milletimizin mayası sağlamdır, özü sağlamdır, ruhu sağlamdır.

Ecdadımız, Haçlı Seferleri'nden beri devam eden mücadelenin kahraman neferleri olma şerefine nail olmuşlardır. Bugün de ülkemize ve milletimize saldıranlar, öncelikle dikkat edin, mabetlerimizi hedef alıyorlar.

Hatırlarsanız 15 Temmuz'da Ankara'da Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Başkanlığı'ndaki mütevazı camimiz ve Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Millet Camimiz savaş uçaklarıyla bombalandı. İstanbul'da sela okunan pek çok cami darbeciler tarafından kurşunlandı. İzmir'de yine sela okunan bir camiye ve oradaki görevlimize hoyratça saldırıldı. Bütün bunlar tesadüfi değildir. Ezanları susturmadan, bayrakları indirmeden ülkemizi işgal edemeyeceklerini bilenler, özellikle bu mekanlarımızı hedef alıyorlar.