Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 16 bin 546 olduğunu söyledi. Erdoğan, "Hiç şüphesiz, böylesine geniş alana yayılan ve derin etkileri olan bir afette eksikler olabiliyor. Ve bu eksiklerin de süratle gidermenin gayreti içerisindeyiz. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız. Şu an itibarıyla depremzede vatandaşlarımıza ilk etapta 10'ar bin lira destek vereceğiz. Konutları yıkılanlarla ilgili olarak da TOKİ vasıtasıyla, 1 yıl içerisinde konutların inşasını da bundan önce olduğu gibi gerçekleştireceğiz" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kilis Prof Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’nde yaralı depremzedeleri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş merkezli depremlerde 16 bin 546 kişinin hayatını kaybettiğini, 66 bin 132 kişinin yaralandığını bildiren Erdoğan, şu açıklamayı yaptı: 

"Kilis de bu felaketten etkilenen şehirlerimizden biri oldu. Malum Kahramanmaraş merkezli bu felakette ne yazık ki şu ana kadar ciddi vefat durumumuz var. Yaralı sayımız var. Depremin merkezi Kahramanmaraş ile depremden en çok etkilenen bir diğer şehrimiz Hatay'daydım. Buraları gezdim. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı şu an itibarıyla 16 bin 546'ya ulaştı. Yaralılarımızın sayısı 66 bin 132. Yine bölge genelinde yıkılan bina sayısı 6 bin 444. Kilis'te ise 178 bina yıkılmış, 73 vatandaşımız vefat etmiş, 690 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Deprem anından itibaren devletimiz tüm kurumlarıyla bu vilayetlerde yer almış, ne yapılması gerekiyorsa icra etmiştir. Depremin 13.5 milyon insanımızın yaşadığı 500 kilometre çapında etkili olması takdir edersiniz ki işimizi zorlaştırmıştır. Buna rağmen devletimiz tüm kurumlarıyla afet bölgesinde arama kurtarma ve yardım çalışmalarını süratle başlatmıştır. Artık sayıları yüz bini bulan personeliyle, binlerce kamu, sivil toplum ve uluslararası yardım ekibi sahada şu anda da görev başındadır. Ülkemizin her ilinden yardım malzemeleri ve gönüllüler illerimize gelmeyi sürdürmektedir. 

Hiç şüphesiz, böylesine geniş alana yayılan ve derin etkileri olan bir afette eksikler olabiliyor. Ve bu eksiklerin de süratle gidermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen bakanlıklarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, vatandaşlarımız canla başla çalışarak depremzedelere yardımcı olmak için gayret sarf ediyor. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız. Şu an itibarıyla depremzede vatandaşlarımıza ilk etapta 10'ar bin lira destek vereceğiz. Konutları yıkılanlarla ilgili olarak da TOKİ vasıtasıyla, 1 yıl içerisinde konutların inşasını da bundan önce olduğu gibi gerçekleştireceğiz. 10 vilayetimizde, hiç endişe olmasın, süratle vatandaşlarımız konutlarına sahip olacaklar, hiçbir vatandaşımız barınaksız, konutsuz kalmayacak."