Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli ve yabancı yatırımcılara, "sağlanan teşvikleri değerlendirme" çağrısı yaparken, "Gelin, birlikte kazanalım" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 3.9 büyüdüğüne dikkat çekerek, "Doğru istikamette yürüdüğümüzün en son işaretidir" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı Hamur-Tutak-Patnos Devlet Yolu Açılış Töreni’nde konuştu. 

Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Ağrı, ülkemizden Kafkaslar'a, Orta Asya'ya, Çin'e kadar uzanan büyük potansiyelin merkezinde yer alıyor. 

Ülkemizin güven ve istikrar iklimine sıkı sıkıya sahip çıkmamız gerekiyor. 

Yıllarca vaktimizi ve enerjimizi heba eden terör belasını başımıza musallat edenlerin gayesi, elimizdeki imkanları kullanmamıza mani olmaktı. Artık bu dönem geride kaldı. Türkiye'yi; yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla ile büyüterek hedeflerimize yaklaştıkça, geçmişteki tablonun karanlığını daha iyi görüyoruz. 

2022 3. çeyrek büyüme rakamları, doğru istikamette yürüdüğümüzün işaretidir. Küresel, siyasi ve ekonomik krizlere, savaşlara, belirsizliklere rağmen 2023 hedeflerine kararlılıkla ilerliyor, Türkiye yüzyılına hazırlanıyoruz. 

Yerli ve uluslararası yatırımcıları, 81 vilayetimizin tamamında kendilerine sunduğumuz destekleri, teşvikleri, kolaylıkları değerlendirmeye davet ediyorum. Biz dünyanın neresine gidersek gidelim, muhataplarımıza hep 'gelin, birlikte kazanalım' diyoruz. 

Üreterek, istihdam ederek, ihracat yaparak ülkemizin büyümesine katkı sunanlara aynı çağrıyı yapıyoruz. Yapacağınız yatırımlarla hem siz kazanın, hem ülkemiz kazansın."