Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına ilişkin isim vermeden bazı büyükelçilerin "provokatif eylemler" içinde olduğunu belirterek, "sizleri ülkemizde tutmaya mecbur değiliz" diye uyardı.

Başbakan Erdoğan, Samsun'da yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değindi, ABD Büyükelçisi Ricciardone'yi hedef aldı: Büyükelçiler bazı provokatif eylemleri içerisine giriyorlar. Onlara sesleniyorum, görevinizi yapın görev alanınızın dışına çıkarsanız biz sizleri ülkemizde tutmaya mecbur değiliz.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

- Dik duruyoruz, dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Samsun kutlu yürüyüşlerin başlangıç noktasıdır. Sizin buradaki duruşunuz inanıyorum ki 30 Mart için de bir cevaptır.

- Son günlerde olan olaylar uluslararası boyutu olan ulusal boyutta da yerel taşeronları olan bir oprasyondur. Operasyon hükümete karşı atılmış adımdır. Biz bundan yılmayacağız. Salt AK Parti'nin güçlenmesinden değil Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız oluyorlar.

- Yolsuzlukların olduğu ülkere milli geliri 1'e 4 artırabilir misiniz.? Yolsuzlukların olduğu ülkede Samsun sahil yolunu 4 yılda bitirebilir misiniz?

- Bunların mazisi karanlık mazisi. Bu ülkeye bunlar ne yaptı zarardan başka. CHP demek kirlilik demek CHP demek bu ülkeyi karanlıklara götürmek demektir. Bu ülkede fikir ve düşünce özgürlükler CHP döneminde darbe yemiştir.

- Çamur atmakla bir yere varamazsın. Biz AK Partiyiz. 30 mart'ta benim milletim bunun kararını en iyi şekilde verecektir.

- Hukuka yansıyan olay hukukta karşılığını bulur. bizim meselemiz hukukçuların güdümlü değil hukuka saygılı hareket etmesidir.

- Büyükelçiler bazı provokatif eylemleri içerisine giriyorlar. Onlara sesleniyorum, görevinizi yapın görev alanınızın dışına çıkarsanız biz sizleri ülkemizde tutmaya mecbur değiliz.