Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Antalya 6.Olağan İl Kongresi’ne katılması öncesi halka hitap etti.

''Afrin kuşatma altında, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 200'ü aştı'' bdiyen Erdoğan, Afrin'de "Şehitlerin de verildiğini" söylerken ''Onların bereketi var'' ifadesini kullandı.

''Biz buralara 18 milyon kilometre karelerden geldik. Küçüldük küçüldük. Artık biz bu 780 bin kilometre karede kimseye ameliyat yaptırmayız'' açıklaması yapan Erdoğan ''Şimdi işte inlerine girdik. Kaçan kaçana. Onlar kaçacak biz kovalayacağız'' dedi.

''Afrin'de iş bitiyor'' diyen Erdoğan, Suriye'de işgal yürütmediklerini söyledi.

Suriye için ''850 kilometrekare kontrolümüz altında. Hedef o 2 bin kilometrekareyi (Afrin) de kontrolümüz altına almak'' diye konuşan Erdoğan ''Derdimiz toprak değil teröristlerin temizlenmesi'' diye ekledi.

Erdoğan ''Biz tarih boyunca işgalci olmadık, sömürgeci olmadık'' dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasının bir bölümü şöyle: 

BU ÜLKE BU TÜR PUTPERESTLERLE DOLUYDU:

Hasımlarımızda bu gücün farkında. Onlarda bu pınarları kurutmanın çabası içinde. Türk milletinin can damarlarını kesmek için içeriden dışarıdan bir kampanya yürütüldüğünü biliyorsunuz. Din ilermeye manidir demeleri boşuna değildir. Milletimizin inancının mensubu olduğu medeniyetin gösterilmeside sebepsiz değildir. Tek parti döneminde minarelerimizin öksüz bırakılmasının nedeni de budur. Bu ülke bu tür putperestlerle doluydu.

‘BİRA FESTİVALİNDE ÖLEN 2 GENÇ YAVRUMUZUN HESABINI SORDULAR MI?’ 

Hatırlayın Menderes bey’den önce bira festivalleri oldu. Bira festivallerinden bir tanesinde de iki genç yavrumuz öldü hatırlıyorsanız. Şuanda bunu çatısı altında barındıranlar bunların hesabını sordular mı? Ne yaptı Antalya, tekrar aslına döndü.