Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’nde konuştu.

6 Şubat tarihinde birbiri ardına yaşanan depremlerle ilgili konuşan Erdoğan, "Bu ölçekteki afetler karşısında eldeki imkanlar yetersiz kalıyor. Biz de altı şubatta yaşadığımız depremlerin şiddeti ve yol açtığı yıkımın büyüklüğü üzerine uluslararası yardım çağrısında bulunduk" dedi.

"Türk dünyası yardıma ilk koşanlar arasında yer aldı" diyen Erdoğan, "Aziz milletimiz bu desteğinizi hiçbir zaman unutmayacaktır" diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinin ardından olağanüstü zirve dolayısıyla bir araya geldi. Zirvenin toplanması için çağrıda bulunan Aliyev'e teşekkür ediyorum.

"Bu depremlerden yaklaşık 14 milyon insanımız etkilendi. Arama kurtarma çalışmalarını bitirdik.  Önümüzdeki 1 yıl içinde 319 bin toplamda ise 650 bin konut yaparak hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. İnşallah deprem bölgesini en kısa sürede yeniden ayağa kaldıracağız.

"BU ÖLÇEKTEKİ AFETLER KARŞISINDA ELDEKİ İMKANLAR YETERSİZ KALIYOR"

“Dost ve kardeş ülkelerin de desteğiyle inşallah deprem bölgemizi kısa sürede yeniden ayağa kaldıracağız. Biz henüz deprem felaketinin yaralarını sarmakla meşgulken aynı bölgede bir de sel afetine maruz kaldık. Eşine rastlanmamış bir yağışın yol açtığı sellerde Şanlıurfa ve Adıyaman’da çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybederken yerleşim yerlerimizde ciddi hasar oluşturdu. Bu ölçekteki afetler karşısında eldeki imkanlar yetersiz kalıyor. Biz de altı şubatta yaşadığımız depremlerin şiddeti ve yol açtığı yıkımın büyüklüğü üzerine uluslararası yardım çağrısında bulunduk. Türk dünyası yardıma ilk koşanlar arasında yer aldı.

"EN ZOR ANIMIZDA BİZİ YALNIZ BIRAKMADINIZ"

"En zor anımızda bizi yalnız bırakmadınız. Arama kurtarma ekipleri birçok vatandaşımızı yeniden hayata bağladı. Yaralılarımızı tedavi ettiniz. Gönderdiğiniz ata yadigarı çadırlar milletimize yuva oldu. Aziz milletimiz bu desteğinizi hiçbir zaman unutmayacaktır.

"AB KOMİSYONU VE DÖNEM BAŞKANI İSVEÇ'TE 20 MART'TA ULUSLARARASI BAĞIŞLAR DÜZENLENECEK"

"AB Komisyonu ve Dönem Başkanı İsveç'te 20 Mart'ta uluslararası bağışlar düzenlenecek. Afetler ve etkileriyle mücadelede çok taraflı iş birliklerimizi artırmamız aşikardır. Aralık ayında İçişleri Bakanlığımızın ev sahipliğinde Ankara'da Bakanlar Toplantısı gerçekleştirildi.