Boğaziçi Üniversitesi'nde son olarak Rektör Naci İnci'nin aracının içindeyken protesto edilmesi ve iki öğrencinin tutuklanması ile devam eden protestolar AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıda protestolarla ilgili yapılması gerekenlerin değerlendirildiği toplantıda ilgililerin tutumunu eleştirdiği öğrenildi. Milliyet Gazetesi'nde bugün yayınlanan, "AK Parti MKYK’da ‘Boğaziçi’ gündemi" başlıklı kulis haberde ise, Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'nde eylemlere katılan öğrenciler için 'zibidi' ifadesini kullandığı belirtildi.

Erdoğan’ın İnci'ye yönelik protestonun 'kabul edilemez bir durum' olduğunu söylediği ifade edilen haberde, 'Terör örgütleriyle bağı araştırılıyor mu?', 'Polis neden müdahale etmemiş?', 'Rektör inisiyatif alamamış mı?' gibi sorular yönelttiği ifade edildi. 

'AKADEMİSYENLER İÇİN' PERFORMANS ÖNERİSİ

Haberde ayrıca bir MKYK üyesinin ise öğrencilerden söz ederken, “Bu çocuklar bizim için çok değerli. Bunlar Türkiye’nin en zeki çocukları" diyerek öğrencilerin akademik personelin tavır ve davranışlarından da etkileniyor olabileceğini söylediği ve 'sadece öğrencilerin değil, akademisyenlerin de bir performans sistemine tabi olması gerektiği' görüşünü dile getirdiği belirtildi.

Toplantıda üniversite kampüslerinde güvenlik ve asayiş noktasında atılabilecek yeni adımların neler olabileceğinin de çalışılması gerektiğinin görüşüldüğü belirtilen haberde "rektörlerin kampüslerde yaşanan olaylara müdahale yetkisinin artırılması"nın da gündeme geldiği ifade edildi.