Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize mitinginde vatandaşlara seslendi.

Erdoğan, "Bizim de eksiklerimiz, 21 yıldır yapmak isteyip de engellerden dolayı yapamadıklarımız olabilir" dedi.

Erdoğan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu için, "Biliyorsunuz 6’lı Masa’nın etrafında olanlardan iki tanesi benim yanımdaydı, yani bizim çıraklardı" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasında LGBTİ+'ları da hedef aldı, "sapkın" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Bu yıl yaş çay alımında kilo fiyatında yüzde 64 zamla 11 lira 30 kuruşa çıkarıyoruz." açıklamasını yaptı. 

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Biz Rize'yi çok seviyoruz, sizleri çok seviyoruz. 14 Mayıs'ta Rize inşallah tüm Türkiye'ye örnek olacak. Kıymetli hanımfendiler, sevgili gençler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Sizlerin aracılığıyla Rize'mizin tüm ilçelerindeki, köylerindeki kardeşlerimi selamlıyorum. Bugüne kadar Rize'mde böyle bir kalabalık görmemiştim.

Kardeşlerim, kapı kapı dolaşmaya var mısınız? 14 Mayıs'ta bir müjdeyi Rize'den alacağız. Karadeniz'in coşkulu insanlarını selamlıyorum. Tabiatı ile, denizi ile şu güzelliği görüp de aşık olmamak mümkün mü? Ben sizlere aşığım, sizleri seviyorum. Sevmemek mümkün mü? Sizler gibi hemşehrilere sahip olup da gururlanmamak mümkün mü? Rize'nin siz değerli insanlarını saygı ile selamlıyorum.

21 yılda 15 seçim zaferine imza attık. Türkiye'yi tarihinin en büyük başarılarıyla beraber tanıştırdık. Milletimizin iradesine vurulan prangaları beraber parçaladık. Ülkemizi güvenli sahillere beraber çıkardık. Terör örgütlerinin kalleş saldırılarını beraber püskürttük. İhanet şebekeleri karşısında ülkemizi beraber savunduk. Nice yatırımı 21 yılda beraber kazandırdık.

Rize ile birlikte ülkemizin 81 vilayetini eserlerimizle nakış nakış işledik.

Bu görseller bizim 21 yıllık karnemizdir. Bay bay Kemal sen ne yaptın, söyle. Bunlar Türkiye Yüzyılı vizyonu ile neyi kast ettiğimizin işaretidir. Millet olarak büyük atılımların eşiğindeyiz. Bunun adı şahlanış dönemidir. 14 Mayıs Türkiye Yüzyılı'nın başlangıç noktası olacaktır. 14 Mayıs'ta 'durmak yok yola devam' diyor muyuz? 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı için 'hemen şimdi' diyor muyuz? Ata yurduma işte bu yakışır.

Karadeniz'in incisi Rize'mize ancak böyle bir duruş yakışır. Siz bize güvendiniz, inandınız; biz de sizin için aşkla çalıştık. Sevgili Rize, sizlerin karşılıksız muhabbetine mazhar olabilmek adına gecemizi gündüzümüze kattık.

Yalana bulaşmadık, milletimize asla yapmayacağımız bir şeyi söylemedik, dürüst, harbi olduk. Bu ülke geçmişte 2 anahtar vaat edip sonra milletin sırtındaki ceketten de eden siyasetçilere gördü.

Bu ülke her seçim öncesinde bol keseden boş vaat dağıtan işportacı siyasetçilerden çok çekti. Bu ülke siyasi ikballeri için her sözü söyleyen, her kılığa giren, her işareti yapan fırıldak tiplerden çok geçti.

Seçim sandığı yaklaştıkça birileri vaat bohçalarını yeniden açtı, önlerine gelene Cumhurbaşkanı Yardımcılığı dağıtıyorlar. Parlamenter sistem diye çıktıkları yolda döndüler, dolaştılar sabah erken kalkanın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı kaptığı bir mezat pazarına vardılar.

Önce 5 kişiydiler sonra 7 oldular bir ara 9’a hatta 11’e çıktılar. Şimdi kaç olduklarını saymayı artık kendileri bile bıraktılar. Bu gidişle 14 Mayıs’a kadar herhalde 15-20 Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nı bulacaklar.

Koltuk sayısını artırmaktan, sağa sola makam dağıtmaktan, elleriyle kalp işareti yapmaktan başka hiçbir konuda anlaşamıyorlar.

Bay bay Kemal çıktı Londra'daki tefecilerden 300 milyar dolar ayarladım dedi. Diğer ortak çıktı böyle bir para olmadığını, gelmeyeceğini söyledi. Yerel seçimlerde millete bedava traktör sözü vermişlerdi, dağıttılar mı? Sonra bir de utanmadan çıktılar biz onu sadece ilgi çekmek için söyledik dediler.  Benim Rizeli kardeşim adı yalancı çobana çıkmış birine prim vermez.

YAŞ ÇAY ALIM FİYATI

Biliyorsunuz geçtiğimiz yıl yaş çaya 7 lira alım fiyatı vermiştik. Bu yıl yaş çay alımında kilo fiyatında yüzde 64 zamla 11 lira 30 kuruşa çıkarıyoruz.

Şimdi çıkmış diyor ki fındık alımına 4 lira zam vereceğiz diyor. İşçi kardeşlerime sesleniyorum; kendi aralarındaki sorunları çözemeyenler sizin sorununuzu çözebilir mi? Bunların vaatlerine güvenilir mi? Bu milletin ne sıkıntısı varsa bunun çözüm adresi biziz. Çay işçilerimizin çalışma süresini 6 aya biz çıkardık. Mevcut sorunlarımızı da hal yoluna koyacağız. Yeter ki biz aramıza kimseyi sokmayalım, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Gereken ne ise o yapılacak.

Kandil'deki teröristler ne diyor, "Biz altılı masayı destekleyeceğiz" diyorlar. Bunlardan fayda gelir mi? Bunlara asla prim vermeyeceğiz. Bölücü terör örgütünün siyasi uzantısına neden aday çıkarmadığını sorun.

"BAY BAY KEMAL LGBT'Cİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

Benim kardeşlerim ailenin kutsiyetini bilir. LGBT gibi sapkın yapıların niçin kendisine oy dilendiğini sorun Bay bay Kemal LGBT'ci olduğunu biliyoruz. İYİ Parti seni de biliyoruz. Bunların hepsi LGBT'ci. AK Parti'nin böyle bir sorunu yok. Cumhur İttifakı'nın böyle bir sorunu yok. Ailemizi asla yaralamalarına müsaade etmeyeceğiz.

75 yaşından sonra niçin kendi mezhep kökenini gündeme getirdiğini, niçin insanların işi ile ekmeği ile oynadıklarını sorun.

Son 21 yılda Rize'de 61 milyar liralık yatırım yaptık. Sağlıkta 911 yataklı 11 hastane dahil 29 sağlık tesisini inşa ettik. Rize şimdi 80 bin kişiyle şimdi burada. Ne diyor Rize, 'biz gümbür gümbür sandığa gidiyoruz' diyor. Rize'nin sembolü haline gelen Ayder yaylasının yolunu yeniledik.

"BİZİM DE EKSİKLERİMİZ OLABİLİR"

Kusursuz olmak sadece Allah'a mahsustur. Bizim de eksiklerimiz olabilir. 21 yıldır yapmak isteyip de engellerden dolayı yapamadıklarımız olabilir. 85 milyonun hepsi şahit, ülkemize kazandırdığımız eserleri görüyorsunuz. Türkiye Yüzyılı için daha büyük hedefler belirledik.

Erdoğan'dan Babacan Ve Davutoğlu'na: Bizim Çıraklardı

Öyle Bay Bay Kemal ve ortakları gibi bu aziz milleti Londra’daki tefecilere el açar duruma asla düşürmeyeceğiz.  Biliyorsunuz 6’lı Masa’nın etrafında olanlardan iki tanesi benim yanımdaydı, yani bizim çıraklardı

"14 MAYIS SEÇİMLERİ BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAKTIR"

14 Mayıs seçimleri bir dönüm noktası olacaktır. 14 Mayıs’ta sadece ülkemizi yönetecek Cumhurbaşkanı’nı ve Rize’yi temsil edecek milletvekillerini seçmeyeceğiz aynı zamanda Türkiye’nin gelecek asrına da hep birlikte yön vereceğiz.

"YA TERÖRÜN BAŞINI EZENLERİ YA DA FETÖ’CÜ VE BÖLÜCÜLERLE İŞ BİRLİĞİ YAPANLARI SEÇECEĞİZ"

Ya terörün başını ezenleri ya da FETÖ’cü ve bölücülerle iş birliği yapanları seçeceğiz. Tercihimizi ya aile kurumuna sahip çıkanlar ya da LGBTİ’yi başımıza musallat edecekler arasında yapacağız. Ya büyük ve güçlü Türkiye diyeceğiz ya da ekonomisi tefeciler tarafından yönetilen zayıf bir ülkede yaşayacağız.

"ADAMLARIN BİR DEFA BAYRAĞI, VATANI, EZANI YOK"

Adamların bir defa bayrağı, vatanı, ezanı yok bu Kandil’dekiler, bu Kandil’dekiler bunlar vatansız, imansız, ezansız, Kuran’sız. Bunlarla yürüyenler kim? CHP, İyi Parti, HDP ve diğer yavrucuklar. Bunlara 14 Mayıs’ta gereken dersi veriyor muyuz?