AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı konseri öncesi konuştu.

"Ülkelerini felakete sürükleyen Yunanistanlı siyasetçilerin bugün de aynı yanlışta ısrar ettiklerini görüyoruz'' diyen Erdoğan, ''Yunanistan, bizim ne askeri, ne ekonomik, ne siyasi olarak dengimiz ve muhatabımız değildir. Bugün de Yunanistan'ın kullanarak, ülkemizin vaktini ve enerjisini boşa harcatmaya çalışanların asıl niyetlerini biliyoruz. Son günlerde yaşanan gelişmeler bu gerçeği inkarı mümkün olmayan bir açıklıkta herkesin önüne sermiştir'' ifadelerini kullandı.

''BİZE F-35 VERMİYORLARMIŞ''

Erdoğan ayrıca ''Bilindiği gibi Ege'de uluslararası hava sahasında NATO görevi icra eden F-16 uçaklarımıza, Yunanistan'ın Girit adasına konuşlandırdığı Rus menşeli S-300 hava sistemleri tarafından radar kilidi atılmıştır. Bir ülkenin uçağına radar kilidi atılması düşmanca bir davranıştır. Bu NATO'ya yapılmış bir şeydir. NATO'ya ve müttefiklere meydan okumuştur.

Bize F-35 vermiyorlarmış. Aldığımız alternatif sistemlere tepki gösteriyorlarmış. Saçma sapan konulara kadar varan ambargolar uyguluyorlarmış. Açıkçası, hiçbiri umurumuzda değil'' diye konuştu.