Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hak-İş 6. Uluslararası Kadın Buluşması'nda konuştu.

Erdoğan buradaki konuşmasında, siyasi hayatının hiçbir döneminde ayrımlarla uğraşmadığını iddia ederek, "Başı açık, başı kapalı ayrımı hiçbir zaman yapmadık" ifadelerini kullandı.

"Böyle davrananların karşısına dikildik" diyen Erdoğan, "Tek bir hanımefendiye kılığından, kıyafetinden, başının açık veya kapalı olmasından dolayı olumlu veya olumsuz yorumda bulunmadım. Tek bir örnek verilemez" ifadesini kullandı. "Hayatı biçimi tartışması" açanları "kendi hayat biçiminin dışındaki hayat biçimlerine tahammül etmemekle" suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama müsterih olun, devletin ve siyaseti; özellikle devletin zayıf yerlerinde kendilerine iktidar devşirenlerin sonu gelmiştir" dedi.

İSİM VERMEDEN HÜRRİYET'E YÜKLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde Hürriyet'in tartışma yaratan 'Karargâh rahatsız' haberi de vardı. İsim vermeden Hürriyet'e yüklenen Erdoğan, "Geçtiğimiz günlerde bir medya kuruluşunda başörtülü personelin TSK'da çalışmasını sinsice eleştiren bir haber çıktı. Hani rahatsız olmuyordunuz. Dünya değişti ya, Türkiye değişti. Bazı kafalar hala eski köhne alışkanlıklarından vazgeçmiyor" ifadelerini kullandı.

"KİMSEYE ANLATAMADIK" 

16 Nisan günü halk oylamasına sunulacak 'başkanlık sistemi' içerisinde yer alan seçilme yaşı değişikliği hakkında da konuşan Erdoğan, "Kardeşlerim, 16 Nisan bu tezgahı bozma günüdür, buna hazır mıyız? Mesele bu. Şimdi, kusura bakmayın 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkını getiren biziz. Bu kardeşiniz bunu yıllardır söylüyor biliyor musunuz, yıllardır bunu kimseye anlatamadık. Şimdi, artık milletimize gidiyoruz. Seçmen yaşını 18 olarak kabul ediyorsun, seçilmeyi niye kabul etmiyorsun. Zor olan seçmektir, seçilmek seçmeye göre daha kolaydır. Biz gençlerimize güveniyoruz, bu gençler 15 Temmuz'da kendilerini çok ama çok farklı ispat ettiler" dedi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“BİZ İŞSİZLERİ YARADANDAN ÖTÜRÜ SEVİYORUZ”

İnşallah, bugüne kadar olduğum gibi bundan sonra da kadınlarımızla mücadelemizi sürdüreceğiz. Çalışan kadınlar hem cinsiyet ayrımcılığından kaynaklanan sorunlarla, hem de iş hayatının getirdiği sorunlarla mücadele etmek zorunda. 2003 yılında yüzde 23.9 olan kadınların iş gücüne katılım oranı, geçtiğimiz yıl yüzde 33.1'e yükseldi. Ülkemizde istihdam edilen kişi sayısı sürekli artmasına rağmen işsiz sayısı azalmıyor.

Bunların nedeni, gençlerin ve kadınların giderek artan şekilde iş gücüne katılımlarıdır. Biz kadınlarımızın ve gençlerimizin işgücüne katılımlarından dolayı gayet mutluyuz. Çalışmak isteyen herkes için yeni iş alanları oluşturmak bizlerin görevidir. Geçtiğimiz sefer bir istihdam seferberliğinin başlatılmasına öncülük ettim. Bu yıl 1 ile 1.5 milyon arasında ek istihdama ulaşmamız gerektiğini ifade ettim. Bu seferberlikten en büyük faydayı göreceklerin başında kadınlarımız geliyor. Hatta istihdamda kadın ve gençlerimize özel imkanlar da getiriyoruz. Çalışan kadınlarımıza annelik görevini yerine getirirken rahat etmesi için birçok imkan getiriyoruz.

Değerli kardeşlerim, sayın Başbakanımız bu konuyla ilgili bir cevap verdi. Hazırlıklar, bütün konumlar değerlendirilmek suretiyle yapılıyor. Unutmayın 16 Nisan'dan sonra yeni bir dönem başlayacak. Bu yeni döneme göre bütün konular ele alınacaktır. Öğretmenlere yönelik biliyorsunuz 20 bin kadro açıldı, Ağustos'tan sonra yine bir 10 bin daha ilave edilecek. Taşeronlar noktasında da sayın Başbakanın da ifade ettiği gibi talimatları verdi, o süreci de oradan takip edeceğiz.

Bir şeyi vurgulamam lazım; karşımızda maalesef aslı astarı olmayan ifadelerle duranlar var. Biz işsizleri yaradandan ötürü seviyoruz. Şu anda cumhurbaşkanıyım, 2019'un Ağustos'una kadar cumhurbaşkanıyım. Hükümet 2019'un Kasım'ına kadar zaten hükümet. Bizim bazı şeyler için telaşımız yok. Ama biz bir sistem değişikliğiyle ülkemize bir sıçrama yaptırtalım istiyoruz. Biz nasıl engellerle karşılaştığımızı biliyoruz, ama onlar biliyor mu? Yok. Onların bir dikili ağacı yok. Onlar çukur eşmekle meşgul, onlar yeraltına konaklama yerleri yapmakla meşgul. Onlar, Hakkari'ye gidip başkanlarının bayrağıyla miting yapmakla meşgul. Biz ise bayrağımızla yürümekle meşgulüz.