Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'ndan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı.

Yanında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Cumhurbaşkanlığı'ndan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katılan Erdoğan, iktidarlarının yaptığı yollar ve köprülerle övünerek, "Birileri varsın 'yolları mı, köprüleri mi yiyeceğiz?' desin. Milletimiz hayata geçirdiğimiz her projenin onun geleceği için konmuş bir tuğla olduğunu biliyor" ifadelerini kullandı.

'YOLLARI KÖPRÜLERİ Mİ YİYECEĞİZ'

Erdoğan şunları söyledi:

"Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline getirme hedefimize de ancak Adana’nın desteği ile ulaşabiliriz. Adana yürüyecek ki Türkiye yürüsün. Adana üretecek ki Türkiye üretsin… Ülkemizin her bir şehri de aynı hissiyatla ve gayretle Türkiye yüzyılı vizyonuna kilitlenecek ki hedefimize varalım. Bu sebeple biz sadece yol yapmıyoruz, köprü kurmuyoruz, tünel açmıyoruz, baraj, sulama tesisi inşa etmiyoruz. Aynı şekilde biz sadece okul açmıyoruz. Hastane inşa etmiyoruz, güvenliğimizi sınırların ötesinden başlatmıyoruz. Biz sadece fabrika açmıyoruz, otomobil, uçak, gemi, tank üretmiyoruz… Biz bütün bunlarla asırlık hayallerini gerçeğe dönüştürecek bir büyük hamlenin, büyük şahlanışın temellerini atıyoruz. Birileri varsın, ‘Yolları, köprüleri mi yiyeceğiz’ desin; birileri varsın, ‘İHA, SİHA bizi mi doyuracak’ desin; birileri varsın, ‘İnşaat ile kalkınma mı olur’ desin… Milletimiz yaptığımız her yatırımın, hayata geçirdiğimiz her eserin, getirdiğimiz her hizmetin, onun güvenliği, refahı, geleceği için konmuş bir tuğla olduğunu gayet iyi biliyor."

'ALLAH'INA GURBAN ADANA'

Erdoğan konuşmasının bir bölümünde "Allah'ına gurban Adana derken, şehrimizin işte bu ortak hayalini haykırıyoruz" ifadelerini kullandıktan sonra MHP lideri Devlet Bahçeli'ye dönerek "Bayılıyorlar Allah'ına gurban deyince" dedi ve güldü.

'MİLLET İTTİFAKI’NIN BİR KAZAYA KURBAN GİTMESİNE TAHAMMÜLÜMÜZ YOKTUR'

Köprünün açılışının ardından açıklama yapan Erdoğan, "Cumhur İttifakı" yerine "Millet İttifakı" ifadesini kullanarak “Tabi bu köprümüzle birlikte raylı sistemin bitmesi de yine aynen Cumhur İttifakı’nın iktidarıyla olacaktır. Bu Millet İttifakı’nın Allah göstermesin bir kazaya kurban gitmesine tahammülümüz yoktur” dedi.