Almanya'da gurbetçilere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupa'da Ali'siz Alevilik'ten bahsediyorlar. Eğer Alevilik Hz. Ali'yi sevmek ise benden daha Alevisi olamaz. Ancak Alevilik bir dinse Tayyip Erdoğan orada yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

"BENDEN ALEVİSİ OLAMAZ"

"Bunlar sevemezler. İnsan öldürende sevgi olur mu? İnsanları katledende sevgi olur mu? Öyleyse oyuna gelmemeniz lazım.

"Onlar tek millet diyebilir mi? Tek bayrak diyebilir mi? Tek vatan diyebilir mi? Tek devlet diyebilir mi? O zaman 7 Haziran’da bunu diyemeyenlere gereken cevabı benim Almanya’daki kardeşlerim vermelidir.

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü bile onları rahatsız etti. Avrupa’da da Ali’siz Alevilik’ten bahsediyorlar. Eğer Alevilik Hz. Ali’yi sevmek ise benden daha Alevisi olamaz. Ancak Alevilik bir dinse Tayyip Erdoğan orada yok.

"Marmaray şu ana kadar 73 milyon kişiyi taşımış durumda. Biz Fatih’in torunlarıyız. Dedemiz Fatih gemileri karadan yürüttü. Biz de metroyu denizin altından yürütüyoruz."

"CUMHURBAŞKANI TARAF OLMAZ DİYORLAR.."

"Cumhurbaşkanı taraf olmaz diyorlar, doğru. Ama ben milletin tarafındayım.

"İngiltere’de seçimi kaybeden üç muhalefet lideri istifa etti. Ben hep ne diyordum. Eğer bu seçimden birinci çıkmazsak istifa edeceğim diyordum. Diğerlerini de davet ediyordum. Ama kabul etmiyorlardı. Şimdi bu seçimde de böyle bir söz veren muhalefet partisine rastlamadım. Ama bakın Sayın Başbakan birinci gelemezsem istifa ederim diyor."