Oyuncu Erdal Tosun son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazesi eski eşi İlknur Tosun, Olgun Şimşek ve arkadaşları tarafından alınan Erdal Tosun için bugün ilk tören BKM’de tören düzenlendi.
 
Saat 12:15'de başlayan törende sahneye siyah zeminde Erdal Tosun'un "Ben hiçbir şeyin azı değilim" sözü yansıtıldı. Kalp şeklinde iki çiçek Erdal Tosun'un tabutunun önüne konuldu. Cenazeye Beşiktaş Belediyesi’ne ait bir zabıta motoru eşlik etti.  Dostları Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Ozan Güven, Can Yılmaz ve Ahmet Mümtaz Taylan tören alanında hazır bulundu.   
 
BKM'de düzenlen törende Yılmaz Erdoğan, duygu dolu bir konuşma yaptı. Erdoğan, " Gürdal'ın Erdal'ın çok yakın dostuydum. Bu kaçınılmaz bir şey. Hepimiz bir süre buralarda oyalanıp gideceğiz...Bir komedyenin hayata attığı imza sebep olduğu kahkahalar bence...Erdal işimizi çok zorlaştırdı.
 
Başınıza ne gelirse gelsin, nereye bakarsanız bakın mutlaka onu hatırlatacak bir şey olacaktır. Belki de refleks olarak onun telefonumuzdaki numarasını arayacağız. Her şeyden önce Erdal vardı.
 
Çok inatçıdır ve sonunda hep haklı çıkar. Tosun ailesi bu ülkenin en efsanevi ailesi bence. Güldürmek için geldiler bu dünyaya...
 
16 yıl önce burada Erdal ile birlikte Gürdal'ı uğurlamıştık. Bu ülke var oldukça onlar da varolacaklar...Uğurlar olsun."
 
CEM YILMAZ'IN GÖZYAŞLARI

 
Törene katılan ünlü sanatçının dostları Cem Yılmaz, Ozan Güven zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.
 
Arkadaşları, dostları ve ailesinin katıldığı törende, eski eşi cenaze aracının ardından "Beni Erdal'dan ayırmayın" diyerek gözyaşları döktü.
 
Törenden sonra Levent Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından, Tosun’un cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda kardeşi Gürdal Tosun'un yanına defnedildi.


 
‘ZARİF BİR ADAMDI’
 
Eski eşi İlknur Tosun, Erdal Tosun’u şu sözlerle anlattı; “Zorlayıcı, sevecen, muhteşem bir baba. Yemeği içmeyi sevdiği kadar yedirip içirmeyi de severdi. Aynı zamanda çok iyi bir arkadaştı. Çok okurdu, çok bilgiliydi ve usta bir oyuncuydu. Çocukları çok severdi, duygusaldı, zarif bir adamdı. Ben seni çok seviyorum Erdal.”