Lazların Pavarottisi olarak da bilinen Erdal Bayrakoğlu 7 yıl aradan sonra ikinci albümü ‘Sesumi Duyacaksun’u dinleyicileriyle buluşturdu.

İlk albümü Zifona’yla (Fırtına)’da toplumun destanlarını, aşklarını, ağıtlarını ve horonlarını, Laz müziğinin otantik yapısını bozmadan, güçlü sesiyle yorumlayan Bayrakoğlu yedi yıl aradan sonra ‘Sesumi Duyacaksun’ diyor.

İbrahim Karaca’nın sözlerini yazdığı ve albüme adını veren bu şarkının yanı sıra Rumca, Gürcüce ve Lazca eserler de dikkat çekerken yıllardır marş olarak dillerden düşmeyen Grup Yorum ve Efkan Şeşen’le düet yaptığı Çav Bella’yı da Bayrakoğlu albümünde  Lazca söylüyor.

20 yıldır müzikle yaşayan Bayrakoğlu Karadeniz ve Laz müziğini yerelden evrensele taşırken güçlü sesiyle de adından söz ettiriyor.

Aranjörleri Cem Sait Arslantunalı, Mehmet Yöntem ve Muhterem Sur olan albümün yönetmenliğini de Cem Sait Arslantunalı yaptı. Metropol Müzik etiketiyle çıkan albümde 12 eser yer alıyor.

·  Uyum
Söz: İbrahim Karaca     Müzik: Anonim

·  Sesumi Duyacaksun
Söz: İbrahim Karaca     Müzik: Medeni Kesgin

·  Furtunaşa Gebulur

·  Eski Yara
Söz: İbrahim Karaca     Müzik: Erdal Bayrakoğlu

·  Oy Gelin

·  Xoloti Kelevagi

·  Tamara

·  E Çona

·  Serenta Mila Kokina

·  Yalan Dere
Söz: İbrahim Karaca     Müzik: Anonim

·  Cuma-Şgimi
Söz: Erdal Bayrakoğlu     Müzik: Anonim

·  Bella Ciao

Erdal Bayrakoğlu kimdir?

7 Nisan 1977 tarihinde Rize Ardeşen’de dört kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldi. İlkokulu Almanya’da bitirdi. İstanbul Bahçelievler Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun oldu.

Müzik hayatı, lise yıllarında başladı. Liseden sonra kurduğu gruplarla müzik yaşamını sürdürdü.

Uzun yıllar Anadolu rock tarzında müzik yaptı. 2002 yılından itibaren yoğunlaştığı Karadeniz ve Laz müziği çerçevesinde şekillenen yeni tarzda çalışmaları 2006 yılında “Zifona” adlı albümle dinleyicilerle paylaştı…

(Demokrat Haber)