Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Aile ve Dini Rehberlik Bürolarında (ADRB) görev yapacak vaizlere yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, Türkiye sarsan 6 yaşında evlendirilen çocuğun istismarına dair tek kelime etmedi. 

Aile ve Dini Rehberlik Bürolarında görev yapacak vaizlere yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim semineri İstanbul Anadolu Dini İhtisas Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlendi.

'HEDEFİNİZ ÖNCELİKLE KIZLARIMIZ, ÇOCUKLARIMIZ'

Duvar’ın haberine göre Erbaş, seminerin açılışında, 'ailenin direği olan kadınların sağlam olmasının önemine' işaret ederek, şöyle konuştu:

"Sizin hedef kitleniz de öncelikli olarak kadınlarımız, kızlarımız, çocuklar. Onlarla ilgili nasıl çalışmalar yapmalıyız? Onların çocuklarını daha iyi yetiştirebilmeleri için, çocuklarına rol model olabilmeleri için neler yapmamız lazım. Sizler aile rehberlik bürolarında sadece bürolara birileri gelsin, problemini anlatsın çözüme kavuşturalım demeyeceksiniz. Gerektiğinde ev ev, kapı kapı dolaşıp insanımızın aile yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalar yapacaksınız."

'GECENİZ GÜNDÜZÜNÜZ BU OLACAK'

Erbaş, "Türk aile yapısının bugüne kadar çok güçlü geldiğini ama bugün kötülerin ilk hedefinin aileyi yıkmak olduğunu, farklı farklı isimlerle aileyi hedef aldıklarını" savundu.

Erbaş, 'ailenin yapısına yönelik saldırılara karşı önlem alınması gerektiğini' söyleyerek, "Müslümanca bir duruş sergileyen aileyi nasıl oluşturabiliriz, bu ailenin zedelenmesine çalışanlara nasıl engel olabiliriz, aileyi çürütmek isteyenlere karşı neler yapabiliriz? İşte geceniz gündüzünüz bu olacak" ifadelerini kullandı.