Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, sekiz kanalın bir araya gelerek düzenlediği "Türkiye Tek Yürek" isimli canlı yayına 500 bin TL bağışlayan Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur ve Haluk Levent'i cuma hutbesinde hedef alan "imam" hakkında Diyanet İşleri Başkanı, "O kişi imam değil" açıklaması yaptı.

Erbaş açıklamasını Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a yaptı.

UĞUR VE LEVENT CAMİDE DE HEDEF ALINDI

Depremlerden sonra başlayan yardım organizasyonlarında aktif şekilde rol alan şarkıcı Haluk Levent ve Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur, iktidara yakın kesimler tarafından uzun süredir hedef alınıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve manken Deniz Akkaya gibi isimlerin eleştiri ve iddialarının ardından, bir camide imam tarafından cemaate söylenenler de gündeme oturdu.

ALİ ERBAŞ AÇIKLAMA YAPTI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur 500 milyar bağışladı. İşte 500 milyarlık adamsınız, yapacağınız hepsi bu. Kusura bakma Haluk Levent, ben de bugün 500 milyarı bağışlarım'' diye açıklamalar yapan kişinin imam olmadığını söyledi.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde Ali Erbaş'ın konuyla ilgili yanıtına yer verdi.

Yazısında, "Bir video geçtiğimiz günlerin gündemindeydi. Şöyle bir video: Cami gibi bir yer. Vaaz veren bir hoca. Hoca açmış ağzını, yummuş gözünü. Haluk Levent’e, Oğuzhan Uğur’a saydırıyor." ifadelerine yer veren Hakan, bu video üzerine "İmamlar ne yapmalı" başlığıyla yazdığı yazıyı hatırlatarak, Ali Erbaş'ın bu yazıdan sonra kendisine bir mesaj attığını söyledi.

'İMAM DEĞİL, BU KİŞİ İŞÇİ'

Ali Erbaş'ın mesajını köşesine taşıyan Hakan şunları ifade etti:

"Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş, dün bir mesaj attı bana. Mesajda şunlar yazıyordu:

“Merhaba Ahmet Hakan Bey. Bugünkü yazınız için teşekkür ediyorum. Tüm imamlarımıza her zaman tavsiye ettiğim hatta talimat verdiğim çok önemli ilkeler. Birkaç gün önce Haluk Levent ile ilgili konuşma yapan kişi bir imam değil, İstanbul’daki bir organize sanayide çalışan bir fabrika işçisi. En kalbi selam ve muhabbetlerimle. Allah’a emanet olunuz. Ali Erbaş.”

'BİR FABRİKA İŞÇİSİ, NASIL OLUR DA CAMİDE VAAZ VERİR?'

Ben de Ali Erbaş’a bir mesajla şu soruyu sordum: “Bir fabrika işçisi, nasıl olur da camide vaaz verir?”

Ali Erbaş’ın buna yanıtı şu oldu:

“Araştırdık Ahmet Bey. Burası ne cami ne de mescit. Fabrikada işçilerin namaz kılması için hazırlanan bir mekan imiş. Beylikdüzü’nde bir OSB olduğunu saptadık. Burası özel mülk sayılıyor. Bizim Diyanet olarak müdahale yetkimiz yok maalesef.”

NE OLMUŞTU?

Oğuzhan Uğur, daha önce İmam olduğu söylenen kişinin videosuna sosyal medya hesabından şu yanıtı vermişti: "En çok izlenen programım Mevzular'ın da geliri bağışlanıyordu depremden evvel. Olsaydı da daha fazlasını verseydim. Kusura bakma"