Tokat'ın Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, belediye yetkilileri ve muhtarların, bazı ziyaretler için Almanya’ya gitmesi için aldıkları meclis kararını, araştırmalar sonucu iptal ettiklerini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Karagöl, “Basında çıkan haberlerde bazı belediyelerin belirli proje kapsamında Türk vatandaşların vize gerektirmeden Avrupa’ya götürüldüğü ve aralarında Erbaa Belediyesi’nin de olduğu vurgulanmıştır” dedi.

“Bahse konu şirket tarafından Erbaa Belediyesi temsilcileri ile köy ve mahalle muhtarları; aralarında Türk kökenli Hannover Büyük Şehir Belediye Başkanı Belit Onay’ın ziyaretlerinin de olduğu Çevre Eğitim ve Kültürel çalışmalarını yerinde görmek üzere Almanya'ya davet edilmişlerdir” diyen Karagöl, şöyle devam etti:

“Davet üzerine meclis kararı alınmıştır. Daha sonradan ziyarete giden belediyelerle yapılan görüşmeler sonucunda projenin çok sağlıklı olmadığı tarafımızdan değerlendirilmiş olup ne Erbaa Belediyesi'nden ne de Erbaa Belediyesi aracılığıyla Almanya ve başka bir Avrupa ülkesine böyle bir ziyaret gerçekleştirilmemiş olup konu ile ilgili ne bir protokol ne de Kaymakamlık veya Valilikten herhangi bir izin talep edilmemiştir.”

Malatya’da Yeşilyurt Belediyesi’nin organizasyonuyla eğitim için Almanya’ya giden 45 kişiden 43'ünün Türkiye'de dönmediği ortaya çıkmıştı. Olayın ardından belediye başkan yardımcısı görevden alınmıştı.