ENKS, Suriye muhalefetinden çekileceği ve Türkiye’deki ofisini başka ülkeye taşıyacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Suriye Ulusal Kürt Konseyi’nden yapılan (ENKS) yazılı açıklamada, Konsey’in Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nundan (SMDK) çekileceği ve merkezini Suudi Arabistan veya Mısır'a aktaracağı yönündeki iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

Açıklamada, ABD tarafından hazırlanan Kürt güçlerinin yakınlaştırma projesinde de böyle bir talep bulunmadığı belirtildi.

ENKS’nin SMDK toplantılarına düzenli bir şekilde katıldığı bigisine yer verilen açıklamada, Konseyin bahsi geçen konuda herhangi bir karar almadığı veya bu konuyu herhangi bir tarafla görüşmediği teyid edildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin ENKS’nin SMDK’deki varlığını desteklediğine vurgu yapılan açıklamada, Kürtlerin muhalefet saflarında yer almasının kendi rollerini güçlendireceği ifade edildi.

ENKS MUHALEFETTEN ÇEKİLİYOR İDDİASI

Rojava’dan ilgili kaynaklar, ABD'nin ENKS ve Demokratik Birlik Partisi (PYD) için hazırladığı birlik projesinde, ENKS’nin Suriye muhalefetinden çekilmesini talep ettiğini iddia etmişti.

Kaynaklar ayrıca, ENKS’nin Türkiye’deki temsilciliğini de ya Suudi Arabistan’a, yada Mısır’a taşıyacağını ileri sürmüştü.

Kaynak: Rûdaw