Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Maraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Maraş Bahçelievler Mahallesi'ndeki bir enkazda çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, sismik ses dinlemeyle hayat belirtisi alınmasının ardından zamana karşı yarıştı.

'GÜL BEYAZ GÜL' ŞARKISINI DİNLEDİ

Ekipler, enkazda uzun koridor açarak 15 yaşındaki Ayfer'in bulunduğu noktaya ulaştı. Kurtarma sırasında Ayfer, dondurmayı özlediğini ve şarkıcı Ümit Sayın'ın "Gül Beyaz Gül" şarkısını dinlemek istediğini söyledi.

Bilincini açık tutmak için çocukla sürekli konuşarak, sorular soran itfaiye ekipleri, çocuğa cep telefonundan açtıkları "Gül Beyaz Gül" şarkısını dinletti ve konuşarak 10 saat süren kurtarmayla enkazdan 99'uncu saatte sağ çıkardı.

Ekipler, ardından Ayfer'in kardeşi 13 yaşındaki Fatma'yı aynı enkazda depremden 101'inci saatte sağ çıkararak, sağlık ekiplerine teslim etti.

'TARİFSİZ DUYGULAR İÇİNDEYİM'

Şarkıcı Zeynep Bastık, kız kardeşlerin kurtarılma anını sosyal medya hesabından paylaşarak, eğitim hayatları boyunca maddi-manevi destekçileri olacağının sözünü verdi. Bastık şunları söyledi:

"Ayfer’e ve kız kardeşine ulaştık. Ailesini, yakınlarını kaybettiğini öğrendik. Çok, çok üzgünüm. En kısa sürede bir araya geleceğiz Ayfer’le. Şarkı, konser ne isterse… Kız kardeşiyle eğitim hayatları boyunca maddi-manevi yanlarında olacağıma da söz veriyorum. Ayfer sayende tarfisiz duygular içindeyim… Sana ve kardeşine sarılmak için gün sayacağım."

ekran-goruntusu-691-0MWS